Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

STANJE NA CESTAMA

Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Sv. Roka i Posedarja

Autor: Hina

16.12.2023. 08:28
Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Sv. Roka i Posedarja

Foto: Mateo Levak/Novi listZbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između Sv. Roka i Posedarja, a obilazak je Sveti Rok-Gračac (DC1)-Knin (DC1)-Kistanje (DC59)-čvor Benkovac i obrnuto, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.Za sve skupine vozila zatvorena je zbog olujnog vjetra i državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27). Samo za osobna vozila zbog jakog vjetra otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3); državna cesta Solin-Klis (DC1); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te čvorova Zaton Doli i Prapratno; državna cesta Karin-Zaton Obrovački (DC27); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); most dr. Franja Tuđmana kod Dubrovnika.


Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupina vozila).


Na državnoj cesti Borje-Klapavice (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


U prekidu trajektne i katamaranske linije
Zbog vjetra u prekidu su trajektne linije: Prapratno-Sobra, Ploče-Trpanj, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Sumartin-Makarska, Prizna-Žigljen;


katamaranske linije: Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka;


brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.