Foto: Sebastian GOVORČIN
Prigodnim domjenkom s degustacijom maslinova ulja dr. Ivice Vlatkovića iz Novigrada i Nikice Žampere iz Žmana te vina vinarije Tilia iz Smilčića u petak je svečano obilježen početak rada restorana Bruschetta. Restoran Bruschetta u vlasništvu je poznate ugostiteljske obitelji Vedrić, a nalazi se na Poluotoku, odmah do ostataka predromaničke crkvice Stomorice.
– Želja nam je bila otvoriti prije svega jedan mediteranski restoran, moderno-rustikalnog ambijenta gdje će se sve generacije dobro osjećati. Dakako, s naglaskom na domaće, koristeći sve kvalitetne proizvode ovoga kraja koji, itekako, ima što za pokazati. Moja obitelj je u ovom poslu godinama, otac Ive naučio me svemu što znam na čemu sam mu zahvalan i bez čije podrške ne bi bilo ni Bruschette. S njim sam počeo raditi prije sedamnaest godina i od tada se nisam okupao u moru. On mi je velika podrška u životu sa svojim iskustvom i znanjem te se nadamo da ćemo ljeti znati zadovoljiti turističku klijentelu, a zimi dignuti ponudu na veći nivo koji ćemo prezentirati svojim domaćim gostima. Svjesni smo da je kriza, pa smo nastojali da cijene budu primjerene ekonomskoj situaciji, da što više ljudi dobije priliku uživati u onome što nudimo, da sve što izađe iz naše kuhinje bude vrhunsko. Nadam se da će naša klijentela to znati prepoznati, istaknuo je Božidar Vedrić.
S nekoliko riječi dobrodošlice uzvanicima su se obratili i agronom Marijan Tomac te profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu Ante Kolega. Njih dvojica su posebno istaknuli kako je hvale vrijedan potez u ova recesijska vremena uopće otvoriti restoran, posebice restoran koji svoj rad temelji na korištenju domaćih proizvoda.
– Drago mi je da se u Zadru otvorio restoran u ovo doba kada gotovo svi očekuju od nekoga izvana da pokrene nešto. Da smo dobili jedan novi ugostiteljski objekt koji će objediniti međunarodnu i nacionalnu sa, što je najvažnije, lokalnom ponudom, kao najvrjednijom odrednicom ovog objekta, naglasio je Kolega.
Da u tome misle ustrajati moglo se vidjeti već na otvaranju kada su u prvom planu bila maslinova ulja dr. Ivice Vlatkovića iz Novigrada i Nikice Žampere iz Žmana te vina vinarije Tilia iz Smilčića.
– Dosta mi je toga da se najboljim smatraju proizvodi iz Istre. Najbolje ulje, najbolje vino… Ja ne mislim tako, smatram da treba «probuditi» ovaj zadarski kraj jer i ovdje imamo puno kvalitetnih ljudi koji znaju napraviti kvalitetni proizvod, proizvod kojem će mjesto biti osigurano u našem restoranu, ističe mlađi Vedrić.
Bruschetta će, dodaje Božidar, ponudu bazirati na mesnim jelima a, dakako, posebno mjesto imat će riba iz ovog kraja te primjereno i imenu objekta, nekoliko vrsta bruschetta, riblji i mesni carpaccio, razne tjestenine i pizze.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
PRUŽILI PRVU POMOĆ
Vojnici u Okučanima pomogli vozaču nakon prometne nesreće
Hrvatska
SJEĆANJE NA POKOLJ
Obilježena 80. godišnjica tragedije sela Lipa u Drugom svjetskom ratu
Hrvatska
ZATVORENE PRIJAVE
Na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Gospiću bit će oko 10 tisuća sudionika
Zadar
ZAŠTITNICA ARBANASA
U četvrtak počinju Dani Gospe Loretske, donosimo program
Hrvatska
PREDSJEDNIK VLADE
Plenković prozvao Milanovića: Sakrio se kao mali miš nakon što je kršio Ustav
Zadar & Županija
BOGAT PROGRAM
Ne znate gdje za Praznik rada? U Zadarskoj županiji organizirano niz prigodnih događanja
Zadar
CIJENE SLADOLEDA
Pogledajte kako se kreću cijene kuglice sladoleda na Poluotoku: ‘Možda je to malo puno dati za sladoled…’
Zadar
POTREBA ILI TREND
U Zadru raste broj igraonica i rođendaonica za dječje proslave
Scena
ČLAN SASSUOLA
OSVOJIO MNOGE JEDNOSTAVNOŠĆU: Reprezentativac Martin Erlić u sretnoj je vezi sa Zadrankom
Zadar & Županija
PROPALI POGON