Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Odsječeni

VIDEO/FOTO Zbog snijega sela oko Gline bez struje: “Katastrofa za ove ljude! Kontejneri se ohlade za 10 minuta”

Autor: Portal Novi list

23.01.2023. 16:50
VIDEO/FOTO Zbog snijega sela oko Gline bez struje: “Katastrofa za ove ljude! Kontejneri se ohlade za 10 minuta”


Zbog snijega sedam sela u okolici Gline noćas je ostalo bez struje, javila je inicijativa Ljudi za ljude koja pomaže stanovnicima na području pogođenim katastrofalnim potresom 2020. godine.Prema informacijama koje su danas dobili s terena u nekoliko sela kvar je uklonjen, ali još pet sela je bez struje.


“To je katastrofa!”
“To je katastrofa za ove ljude. Kontejneri se bez grijanja ohlade za deset minuta! Do nekih sela zbog uvjeta na cesti teško se probiti pa se ne može dostaviti hrana”, upozoravaju iz inicijative Ljude za ljude.Na Facebooku su podijelili video i fotografije situacije na terenu koje ovdje prenosimo.Dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić javila je za Dnevnik.hr kako je dio glinskih sela odsječeno zbog snijega na cestama i stabala koja padaju na puteve.Ljudi, uglavnom starije stanovništvo, koji nakon razornog potresa na Banovini još žive u kontejenerima uvelike ovise o volonterima koji im dovoze hranu, a sad ni oni ne mogu proći.


Vozač u Majskim Poljanama nije mogao proći zbog stabla na cesti pa ga je krenuo uklanjati sam motornom pilom, javlja Dnevnik.hr.Brojni problemi u prometu


Zimski uvjeti i vrijeme krivi su za brojne probleme u prometu u ponedjeljak.


Nekoliko tona teške kamene gromade odronile su se u ponedjeljak oko 12.30 sati s visine oko 70 metra na cestu Omiš – Radmanove mlinice.Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kraj graničnog prijelaza Bregana u smjeru Slovenije nastala je kolona teretnih vozila duga oko devet kilometra jer je u Sloveniji na snazi zabrana prolaska teretnih vozilima u smjeru Ljubljane.Obilna je kiša u zagrebačkom Buzinu poplavila podvožnjak i izazvala probleme u prometu. Jedan je automobil zapeo u vodi te je stigla i policija.


Kaotično je i u Zagrebu na Sljemenskoj cesti gdje automobili zapinju u snijegu i blokiraju promet.Upozorenje HAK-a


HAK je zbog situacije u prometu izdao upozorenje.


“U većem dijelu unutrašnjosti, Lici i Gorskom kotaru otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, na sjeverozapadu Hrvatske.U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje”, upozorava HAK.