Srijeda, 6. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Slučaj Liliane Segre

Uvrede na račun Talijanke koja je preživjela holokaust: Okončana istraga protiv 20 osoba, među kojima je slavni Chef Rubio

Autor: Portal Novi list

27.01.2023. 19:56
Uvrede na račun Talijanke koja je preživjela holokaust: Okončana istraga protiv 20 osoba, među kojima je slavni Chef Rubio

Foto: ReutersMilanskim karabinjerima prijavljeno je 20 osoba zbog uvreda koje se šire internetom na račun  doživotne talijanske senatorice i 92-godišnje žene koja je preživjela holokaust Liliane Segre. Danas je naime okončana istraga koja je obuhvatila 17 muškaraca, uključujući slavnog televizijskog kuhara Gabrielea Rubinija, zvanog Chef Rubio, i tri žene, kako javlja talijanski portal Il fatto quotidiano.


Među osumnjičenima za klevetu na društvenim mrežama, uz otežavajuću okolnost da je kleveta počinjena iz vjerske, etničke ili rasne netrpeljivosti, su liječnici, osiguravatelji, medicinske sestre, pripadnici različitih društvenih slojeva, a pravosuđe će sada morati odlučiti koga od njih će optužiti za navodno kazneno djelo.


Kuhar Chef Rubio je primjerice na twitteru optužio senatoricu ovim riječima: “Palestinci? ‘ Ne bavim se politikom.’ Citiram Lilianu Segre. Ali vidim da se bavite politikom kada su u pitanju Ukrajinci. Dopustite mi da kažem da je vaša sustavna šutnja o etničkom čišćenju koje palestinski narod trpi već 74 godine odvratna.” Chef Rubio završio je tako na popisu onih koje je senatorica prijavila.
Riječ je većinom o “porukama mržnje koje su klevetničke prirode, često antisemitske i kojima su neki osumnjičenici poželjeli smrt Liliani Segre”.


Liliana Segre govorila je na Nacionalnom forumu Židovki u Italiji.  “Život me naučio da budem slobodna i da se ne bojim unatoč činjenici da sam najstarija žena u Europi koja treba policijsku pratnju zbog svih uvreda i prijetnji smrću koje su mi upućene. Nije lijepo poželjeti smrt ženi od 92 godine”, zaključila je Liliana Segre.