Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

VRIJEME DANAS

U subotu osjetan pad temperature, kiša i grmljavinski pljuskovi

Autor: ZL

05.11.2022. 09:02
U subotu osjetan pad temperature, kiša i grmljavinski pljuskovi

Foto: Arif SitnicaTijekom vikenda bit će osjetno svježije, uz još dosta oblaka i povremenu kišu. Kiša će tijekom dana biti češća, mjestimice obilna, u Dalmaciji može biti i izraženih pljuskova s grmljavinom. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, pod Velebitom i orkanskim, a u subotu će još nevolja na južnom dijelu Jadrana biti i zbog jakog juga.


-Subota će na istoku Hrvatske biti oblačna s kišom, češćom tijekom jutra i prijepodneva. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, između 8 i 13 °C. Malo kiše još može pasti i u središnjoj Hrvatskoj, uglavnom u prvom dijelu dana. Prevladavat će oblačno, a prema večeri bi na zapadu moglo proviriti sunce. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura osjetno niža nego u petak, većinom 12 – 13 °C, prognozirala je Tomislava Hojsak za HRT.


Pad temperature


Kraćih sunčanih razdoblja bit će i na zapadu zemlje, osobito u Istri, gdje bi kiša mogla izostati. U gorju oblačno s češćom kišom te svježije uz 6 do 10 °C. Na sjevernom Jadranu 16 do 18 °C, no dojam svježine pojačavat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, pod Velebitom i orkanskim.
– U subotu će u Dalmaciji biti promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, a južnije od Splita s izraženim pljuskovima i grmljavinom, uz mogućnost veće količine kiše u kratkom vremenu. Zapuhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a još ujutro mjestimice jugo. Dnevna temperatura od 15 do 19 °C. Najkišovitiji će biti na jugu Hrvatske – lokalno će pasti više od 50 litara kiše, osobito uz pojavu pljuskova s grmljavinom. Oblaka će biti mnogo, a sunca malo. Jako jugo duž obale slabjet će i okretati na buru. Dnevna temperatura od 16 do 19 °C, kazala je Hojsak te je dodala kako će sljedećih dana biti većinom svježije, ali uz rjeđu kišu. Bura će rastjerati oblake, no ni ona neće dugo ostati pa će početak novog tjedna proteći mirno i pretežno.