Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Za nekoliko godina

U proračunu predviđeno preko 200 milijuna kuna za sportske građevine

Autor: Hina

10.12.2022. 17:16
U proračunu predviđeno preko 200 milijuna kuna za sportske građevine

Foto: Vedran KaruzaMinistrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je u subotu kako je izuzetno važno ulagati u sport te da je u proračunu za 2024. i 2025. predviđeno preko dvjesto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa.


Uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ali i inače hrvatskih sportaša, promocija je Hrvatskoj koja se ne može platiti, izjavila je novinarima Brnjac, koja je nazočila sjednici Nacionalnog odbora HDZ-a.


Državi je to, kazala je, od velikog značaja, pa se od kraja 2018. počelo s promocijom velikih sportskih manifestacija s preko 30 milijuna kuna, zbog promocije Hrvatske kao velike zemlje sportskih ljudi, velikih sportaša i uspjeha.
Podsjetila je da su ulaganja države u taj segment 2016. bila oko 215 milijuna kuna, a sada su preko pola milijarde kuna, oko 70 milijuna eura već za iduću godinu.


Ministrica je izvijestila da su iznosi proračunskih sredstava za 2024. i 2025. preko sto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa, te iduće godine sve jedinice lokalne samouprave trebaju pripremiti projektnu dokumentaciju i imati spremne građevinske dozvole, elaborate i javljati se na natječaje koje će raspisivati Ministarstvo turizma i sporta.