Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

UHVAĆEN NA AERODROMU

U Panami priveden hrvatski državljanin s Interpolove tjeralice

Autor: Hina

03.06.2023. 16:57
U Panami priveden hrvatski državljanin s Interpolove tjeralice

Foto: PixabayHrvatski 74-godišnji državljanin, za kojim je iz Hrvatske raspisana Interpolova tjeralica zbog poticanja na ubojstvo 1995. godine, uhićen je na aerodromu u Panami. Muškarac čije ime nije objavljeno priveden je u zračnoj luci u Tocumenu, gradu u centralnom dijelu Paname, izvijestila je policija iz te srednjoameričke države. “Nacionalna policija uhitila je na aerodromu u Tocumenu stranog državljanina kojeg traže vlasti u Hrvatskoj zbog ubojstva”, izvijestila je policija Paname u petak putem Twittera.


Ondje je objavila video isječak u kojem se vidi kako dvojica lokalnih policajaca iz Interpolovog ureda odvode muškaraca, kojem je zamagljeno lice, u automobil ispred aerodroma. Hrvatska policija odgovorila je Hini u subotu da je riječ o muškarcu osuđenom u Hrvatskoj na 15 godina zatvora, a koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu. “Možemo potvrditi kako je hrvatski državljanin (rođen 1949.) uhićen u Panami temeljem hrvatske Interpolove tjeralice raspisane radi odsluženja zatvorske kazne od 15 godina, izrečene presudom Županijskog suda u Rijeci radi počinjenja kaznenog djela poticanja na ubojstvo iz 1995. godine”, navela je hrvatska policija u e-mailu.


Panama je zemlja srednje Amerike s 4,3 milijuna stanovnika između Kostarike i Kolumbije, omeđena Karipskim morem i Pacifičkim oceanom. Interpol je međunarodna policijska organizacija putem koje surađuju nacionalne policije.


Panama City, Foto: Pixabay