Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

MORH

U helikopteru HRZ-a rođena djevojčica: 'Bio je to poseban osjećaj'

Autor: Portal ZL

04.09.2023. 18:42
U helikopteru HRZ-a rođena djevojčica: 'Bio je to poseban osjećaj'

Foto: HRZ/ D. VujevićU helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom hitnog zračnog medicinskog leta s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci, u kasnim noćnim satima 4. rujna 2023., rođena je beba. Dežurni tim hitnog zračnog medicinskog prijevoza stacioniran na Krku, posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i medicinski tim Oružanih snaga RH oko ponoći su zaprimili poziv za prijevoz trudnice s otoka Raba.


Tijekom leta trudovi su postajali sve češći te je oko pet minuta prije slijetanja, u helikopteru rođena djevojčica. Porod djevojčice vodio je medicinski tim Hrvatske vojske, satnica Danijela Vrhovski, doktorica medicine i medicinska sestra časnička namjesnica Maja Herceg kojima je ovo bilo prvo iskustvo poroda u helikopteru.


„Ovo je zaista bilo posebno iskustvo“, rekla je satnica Vrhovski istaknuvši kako je porod protekao u najboljem redu.  „Majka je bila dobrog općeg stanja i sve je prošlo u redu. Unatoč izazovnim uvjetima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porod je prošao uspješno. Bio je to zaista poseban doživljaj i osjećaj za cijeli tim Hrvatske vojske, kada je beba zaplakala svi smo bili sretni i uzbuđeni“, rekla je te dodala da su beba i mama nakon poroda uspješno zbrinute u riječkoj bolnici.