Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

NAJAVE PRAVE ZIME

U Gorskom kotaru počeo je padati snijeg

Autor: Portal Novi list

19.11.2022. 22:00
U Gorskom kotaru počeo je padati snijeg

Foto: Edi ProdanU Gorskom kotaru počeo je padati snijeg.


Prvi ove zime, a to potvrđuje i snimka iz Mrkoplja objavljena prije nešto više od sat vremena.

Na Platku je također počeo padati, dok kamere u Fužinama zasad pokazuju da pada susnježica.


U Ravnoj Gori je prava mećava.


Prognoza DHMZ-a također potvrđuje da će u gorju biti snijega uz stvaranje snježnog pokrivača, a mjestimična susnježica i snijeg mogući su i u nizinama na zapadu zemlje.


Prema večeri u većini krajeva prestanak oborine te djelomično razvedravanje sa sjeverozapada. Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu još ujutro i jugozapadnjak.


Najniža temperatura zraka od 0 do 4 na kopnu, a od 8 do 12 na Jadranu. Najviša dnevna od 2 do 7 u unutrašnjosti te između 12 i 17 °C duž obale.


Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, upozoravaju u subotu iz Hrvatskog autokluba.


Na Krčkom mostu zabrana je prometa, zbog olujnog vjetra, za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi-vozila visine preko 1.9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).


Jak vjetar puše na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Baričević i A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te se vozi uz ograničenje brzine.