Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U Biogradu se okupili barmeni sa sve četiri strane svijeta

15.09.2010. 22:00
U Biogradu se okupili barmeni sa sve četiri strane svijeta


Danas u Biogradu započinje 3. međunarodno natjecanje barmena “Bols Barmen Cup 2010.”. U povodu događaja u prostorijama caffe bara Tonči održana je konferencija za novinare.
Predstavnike medija su ispred Gradske uprave dočekali Tonči Šangulin, predsjednik GV-a i predsjednik Ceha ugostitelja grada Biograda, Ivo Eškinja, direktor Turističke zajednice i Dražen Kordić, predstavnik Udruge barmena Hrvatske.
– Iza nas je još jedna uspješna turistička sezona, a ovo natjecanje je još samo jedan događaj koji će zaokružiti sezonu za nama, rekao je Ivo Eškinja.
Organizator natjecanja je Udruga konobara i barmena Hrvatske, a grad Biograd izborio je domaćinstvo između sedam kandidiranih gradova, među kojima su bili Rijeka, Poreč, Split i Zadar, rekao Dražen Kordić.
Natjecanje će u Biogradu okupiti preko šezdeset barmena iz različitih zemalja svijeta i dvadesetak iz Hrvatske, a među kojima i nekolicina iz Zadra i Biograda.
Natjecanje započinje smještajem sudionika i njihovom prijavom za natjecanje danas do 18 sati nakon čega za sve sudionike slijedi zabava dobrodošlice. Službeni početak natjecanja je zakazan sutra točno u podne.
Svaki natjecatelj ima obvezu pripremiti dva koktela – Bols energy i Votka special sour u vremenu od četiri minute.
Deset najboljih natječe se u finalu koje je predviđeno u 21.30 sati, a trebalo bi završiti oko ponoći, nakon čega će se proglasiti pobjednici. U finalnom dijelu natjecatelji imaju na raspolaganju šest minuta da bi zadivili stručni žiri. Nakon natjecanja slijedi velika zabava i promocija brendova generalnog sponzora Obala Grupe.
Nagrade najuspješnijima su kreću od sto do 1.200 eura, a kroz program će voditi jedna od voditeljica RTL televizije.