Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

POLITIČKO PREPUCAVANJE

Trump o Bidenu: Neće na krunidbu jer nije fizički sposoban

Autor: Hina

04.05.2023. 15:49
Trump o Bidenu: Neće na krunidbu jer nije fizički sposoban

Foto: ReutersBivši američki predsjednik Donald Trump kritizirao je svog nasljednika u Bijeloj kući jer neće prisustvovati krunidbi britanskog kralja Karla III., za što po njegovu mišljenju nije fizički sposoban, a on, Trump, da je još na dužnosti, sigurno bi u subotu bio na tom događaju, rekao je u intervjuu.


“Mislim da on fizički nije za to sposoban”,  “mislim da je to za njega tjelesni napor”, rekao je 76-godišnji Donald Trump u intervju za GB News objavljen u srijedu.


Trump je to govorio u intervju koji je vodio Nigel Farage, bivši predsjednik eurofobne i protuimigrantske stranke UKIP koji je postao televizijski voditelj.
Donald Trump, koji se nada i u sljedećoj utrci za Bijelu kuću boriti s Bidenom 2024. godine,  “iznenađen” je  Bidenovim izostankom što tumači kao veliki “manjak poštovanja”.


Da sam ja u Bijeloj kući sigurno bih došao, ustvrdio je Donald Trump koji je intervju dao na golfu terenu koji posjeduje u Škotskoj.


Na krunidbi u subotu, osamdesetgodišnjeg Joea Bidena predstavljat će njegova supruga Jill.


Do danas nijedan američki predsjednik nije prisustvovao krundbi nekog britanskog monarha, podsjetili su nedavno američki i britanski dužnosnici.


Bijela kuća je inzistirala na činjenici da nedolazak Joea Bidena, koji se inače ponosi svojim irskim korijenima, nije “znak prezira”.


Joe Biden je osim toga prihvatio kraljevnu pozivnicu za državni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu.