Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

PLENKOVIĆ O BIVŠIMA

"To nije nikakav teret za Vladu, ne vidim ni zašto bi Milošević otišao iz Sabora"

Autor: Hina

26.10.2022. 21:50

Foto: Davor KovačevićPremijer Andrej Plenković odogovarao je na pitanja novinara tijekom posjeta Koprivnici, javlja Televizija N1.


“Ministarstvo obrazovanja će pomoći dodatnim sredstvima, organizirat će se prehrana studentima. Što se tiče studentskog doma, tu moramo napraviti iskorak”, rekao je.


“Ovdje smo stalno, podupiramo sve projekte. Prema tome, ima li nekog tko osjeća da netko nekog nedovoljno respektira, mislim da nije točan”, dodao je premijer.


Komentirao je optužnice bivšim ministrima i članovima vlade. “Primio sam tu informaciju. Što se tiče oporbe, što će oni? Nakon jučerašnje ankete su ucviljeni, sad će skakati po ovome, skaču s jedne na drugu temu, dakle, što se tiče oporbe, to me ne zanima, skaču na ovo što im serviraju ili mediji ili DORH”, istaknuo je.


Na upit koliki je teret to Vladi, kaže da nije nikakav teret jer nisu u Vladi. Smatra i da Milošević ne treba otići iz Sabora. “Zašto bi otišao? Zašto, on je saborski zastupnik, izabran, nije jedini, eno Grgića, Barišića… Ovo je samo jedna strana u postupku, Državno odvjetništvo.”


“Moja odgovornost počinje i završava na povjerenju ljudi na izborima, na provođenju programa, na izgradnji željezničke pruge do Mađarske, na članstvu u Schengenu i europodručju. Ja se bavim ono što je bitno”, naveo je.


Na navode da se Rusima nudila isporuka motora za helikoptere preko Hrvatske, Plenković odgovara: “To je nemoguće.” Katarina Peović je rekla da je prije dvije godine slala mail i upozoravala na Zulima. “Nemam pojma o njenom mailu.”


“Hajdaš Dončić valjda gleda svaku moju izjavu pa pita SOA-u o onom što sam ja navodno rekao. Ja donosim svoje političke sudove i ocjene i ne treba mi za to provjeravanje. Zašto ne pita SOA-u je li hrvatska vlada izdajnička, kvinsliška? Evo ja bih volio da SOA odgovori što misli”, kazao je Plenković.