Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Terminal u Gaženici vodi menadžerica s 25-godišnjim iskustvom

27.08.2019. 08:26
Terminal u Gaženici vodi menadžerica s 25-godišnjim iskustvom


Tvrtku Zadar International Port Operations d.o.o., u vlasništvu Global Ports Holdinga, koja je dobila dvadesetogodišnju koncesiju za upravljanje novim terminalom u luci Gaženica, odnedavno vodi Rebeka V. Pevec. Nova glavna direktorica ZIPO-a zamijenila je Barbarosa Hayrettina Özakana, a u njezinu životopisu stoji kako je iskustvo i ekspertizu stjecala tijekom više od 25 godina međunarodnog profesionalnog rada i razvoja u hotelijerstvu i industriji kružnih putovanja. Uz hrvatski govori još i engleski, francuski, njemački te španjolski jezik.


Na dužnosti od početka srpnja
Od dolaska u ZIPO početkom srpnja Pevec se posvetila razvoju poslovnih procesa i upravljanju novim putničkim terminalom u Gaženici. Kako je zadarska luka za kružna putovanja postala dio portfelja najvećeg svjetskog operatora luka za kružna putovanja Global Ports Holdinga, GPH će zajedno s njom raditi na pozicioniranju Zadra na svjetskoj karti luka za kružna putovanja. A upravo je nedavno GPH nominirao Zadar za najprestižniju nagradu industrije kružnih putovanja Seatrade Cruise Awards 2019. koji se nakon izbora među stotinama drugih svjetskih luka našao u izboru triju finalista u kategoriji najbolje luke godine. Pobjednik izbora bit će proglašen 11. rujna u Hamburgu, na najvećem sajmu industrije kružnih putovanja Seatrade Europe 2019.
– Stvaranjem dodane vrijednosti i širenjem ponude putnicima tijekom njihovog boravka na terminalu i u Zadru te kroz uspješnu suradnju sa svim dionicima unutar industrije za kružna putovanja, Gaženica će postati homeport, odnosno matična luka za brodove na kružnim putovanjima, a uz visoke svjetske standarde GPH-a i ključan faktor u razvoju cjelokupne turističke ponude Zadra i Zadarske županije, uvjerena je nova direktorica koja je prije pridruživanja Global Ports Holdingu, vodećem svjetskom operatoru luka za kružna putovanja, obnašala različite rukovodeće položaje u kompanijama za oceanska i riječna kružna putovanja, kao što su Silversea, Radisson Seven Seas, Celebrity Cruises, Paul Gauguin Cruises i Viking Cruises. Bila je i direktorica hotela u kompaniji Viking River Cruises te zamjenica direktora hotela i financijska savjetnica za kompaniju Viking Ocean Cruises. Upravo ti brodovi su za vrijeme njezinog rukovođenja dobivali prestižne nagrade što je potvrda njezine predanosti stvaranju izvrsnosti na svim razinama. Analizom poslovnih procesa te implementacijom inovativnih i učinkovitih rješenja unutar poslovnih odjela tijekom svog rada Pevec je izravno doprinijela razvoju priznatih timova, još boljeg i luksuznijeg doživljaja putnicima na kružnim putovanjima te profitabilnosti operacija i učinkovitosti sustava.


Magisterij i seminari
Magistrirala je na eminentnom američkom Sveučilištu Cornell i to na području hotelijerstva s fokusom na financijski menadžment, marketing u hotelijerstvu i upravljanje timovima fokusiranim na klijente, odnosno goste, a u životopisu joj stoji i da je pohađala seminare upravljanja i rukovodstva u hotelijerstvu na Sveučilištu Johnson & Wales u SAD-u i seminare vezane za poduzetništvo na Sveučilištu Cornell.