Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

SREĆA U NESREĆI

Žena koja se izliječila od raka zahvalila komičaru na šali ‘koja joj je spasila život’

Autor: Hina

07.12.2022. 18:00
Žena koja se izliječila od raka zahvalila komičaru na šali ‘koja joj je spasila život’

Foto: TwitterBritanka koja je otkrila da ima rak crijeva nakon što je gledala stand-up show komičara Eda Byrnea zahvalila mu je na “šali koja spašava živote”. Jackie Kaines Lang (60) rekla je da je Byrneova šala o odlasku liječniku opće prakse radi dijareje odnosno proljeva utjecala na nju.


Dan nakon što je pogledala stand up nastup u Berwicku u Northumberlandu, gospođa Kaines Lang otišla je svom liječniku te se počela liječiti. Bilo je to prije sedam godina, kako javlja BBC.


Irski komičar Ed Byrne, čiji je brat umro od raka, rekao je da su za njeno izlječenje zaslužni jedino liječnici.


Jackie Kaines Lang rekla je da je komičar ispričao “dugu, zamršenu šalu” koja je uključivala “referencu na to da netko ide posjetiti liječnika opće prakse jer pati od dugotrajnog proljeva”.
“Pomislila sam ‘kao da zna da imam proljev već više od tri tjedna, trebala bih otići liječniku na pregled, tip je u pravu’”, ispričala je Jackie Kaines Lang. “Već sljedećeg dana nazvala sam svog liječnika opće prakse”, nadodaje Jackie Kaines Lang
Kasnije joj je dijagnosticiran treći stadij raka crijeva. Zahvaljujući pravovremenom liječenju Jackie Kaines Lang ozdravila je.


Gospođa Kaines Lang nije imala priliku osobno zahvaliti Byrneu na “šali koja spašava živote”, ali BBC Radio Newcastle iznenadio ju je videopozivom upućenim komičaru.


“Vrlo sam sretan što se cijeli slučaj sretno okončao”, rekao je komičar Ed Byrne, koji se pojavljuje u brojnim TV emisijama.


“No, od svih nastupa koje sam imao, zašto je u brojnim medijima morala izaći upravo vijest o nastupu u kojem spominjem proljev? Ne bih to nazvao nastupom koji spašava živote. Dopustite mi da barem podijelim zaslugu s liječnicima, rekao bih da su oni većinom zaslužni za taj spašeni život”, rekao je Ed Byrne.


Jackie Kaines Lang, koja je napisala tekst na blogu o svojoj dijagnozi za Bowel Cancer UK, pozvala je ljude da posjete liječnika ako su zabrinuti zbog neke promjene u fizičkoj formi. “Radi se o poznavanju vašeg tijela i ako vam se neke pojave u organizmu ne čine normalnima, obratite se liječniku i provjerite”, savjetovala je Jackie Kaines Lang.


Irski stand up komičar Ed Byrne / Foto twitter
Irski stand up komičar Ed Byrne / Foto twitter