Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

srbijanski predsjednik

Vučić raspustio parlament, Srbija ide na izvanredne izbore

Autor: Hina (H)

01.11.2023. 11:46
Vučić raspustio parlament, Srbija ide na izvanredne izbore

Foto: ReutersSrbijanski predsjednik Aleksandar Vučić raspustio je u sijedu Skupštinu Srbije i raspisao prijevremene parlamentarne izbore za 17. prosinca, javlja Tanjug.


“Na obrazloženi prijedlog Vlade od 30. listopada 2023. godine donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine Republike Srbije”, rekao je Vučić.


Predsjednik je najavio da će se parlamentarni izbori održati 17. prosinca i rekao da rokovi za provođenje izbornih aktivnosti počinju teći od dana stupanja na snagu ove odluke.
“Živimo u vremenu u kojem je neophodno da svi budemo ujedinjeni u borbi za očuvanje vitalnih, nacionalnih i državnih interesa Srbije. U vremenu u kojem ćemo biti pod brojnim pritiscima, kako zbog našeg odnosa prema Kosovu i Metohiji, tako i zbog drugih regionalnih i svjetskih pitanja”, rekao je on obraćajući se građanima.


Rekao je da je vrlo važno da Srbija sačuva mir i stabilnost i unutarnju koheziju i pokaže svu demokratičnost, dodajući da je ova kampanja prilika da se na civiliziran način predstave građanima različite ideje, programi, politike koje se trebaju natjecati, ali koje nikada ne smiju ugroziti vitalne interese Srbije.


Poželio je svim sudionicima predstojeće izborne kampanje dobar rezultat u predstavljanju svojih ideja i političkih ciljeva.


“Želim im da sve to čine na demokratski i civiliziran način, a za građane Srbije je važno da najbolji pobjede, da najbolji programi i najbolje ideje pobjede”, rekao je Vučić.


Predsjednik je izrazio uvjerenost da će se ovim izborima “učvrstiti demokracija u Srbiji i istodobno zajamčiti siguran put u budućnost našoj djeci i našoj zemlji”.