Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

NIZ TAJNOVITIH SMRTI

Visoka Putinova dužnosnica sunovratila se sa 16. kata nebodera

Autor: Hina

16.02.2023. 21:47
Visoka Putinova dužnosnica sunovratila se sa 16. kata nebodera

Foto: Twitter

Visoka ruska dužnosnica pronađena je mrtva nakon što se sunovratila s prozora nebodera, što je najnoviji slučaj tajanstvene smrti visokopozicionirane osobe iz Kremlja.


Tijelo 58-godišnje Marine Yankine pronašao je prolaznik pred ulazom u zgradu u Ulici Zamshina u Sankt Peterburgu. Vjeruje se da je pala sa 16. kata, javlja Daily Mail.


Marina Yankina bila je ključna osoba u financiranju rata koji je Vladimir  Putinpokrenuo u Ukrajini. Bila je voditeljica odjela za financijsku potporu Ministarstva obrane za zapadni vojni okrug, koji je  uključen u invaziju.


Ruski istražni odbor i služba za medije Zapadnog vojnog okruga ‘Fontanka’ potvrdili su njezinu smrt i pokrenuli istragu o njoj. Ona je posljednja u nizu ruskih dužnosnika koji su umrli u tajanstvenim okolnostima od početka Putinove invazije.


Prošlog tjedna general bojnik Vladimir Makarov – ruski general kojeg je Putin nedavno otpustio – pronađen je mrtav i nagađa se da je bila riječ o samoubojstvu.


Prije nego što je došla u Ministarstvo obrane, Marina Yankina radila je u Saveznoj poreznoj upravi, a bila je i zamjenica predsjednika Odbora za imovinske odnose Sankt Peterburga.


Izvješća kažu da se radi o sumnji na samoubojstvo, ali to se često navodi u takvim slučajevima u Rusiji prije nego što se provede bilo kakva istraga ili dok se ne saznaju činjenice.


Vjeruje se da je Marina Yankina radila na povećanju sredstava za rat koji je pokrenut prije godinu dana. Iz prvih napisa o njenoj smrti nije bilo jasno je li Yankina radila u zgradi u Sankt Peterburgu ispred koje je nađena mrtva ili je tamo živjela. Njezine osobne stvari pronađene su na 16. katu te zgrade.