Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

ZBOG RATA

Ukrajinske željeznice nude simbolične karte do okupiranih gradova

Autor: Hina

13.11.2022. 13:48
Ukrajinske željeznice nude simbolične karte do okupiranih gradova

Foto: PixabayUkrajinske željeznice su u nedjelju, radi proslave oslobođenja južnog ukrajinskog grada Hersona, ponudile simbolične vozne karte do gradova koji ostaju pod ruskom kontrolom, obećavši da će se moći iskoristiti nakon što ti gradovi budu oslobođeni.


Građani Hersona su u petak slavili ulazak ukrajinskih vojnika u središte Hersona nakon što je Rusija napustila jedino pokrajinsko središte koje je osvojila otkako je započela svoju invaziju u veljači.


“Danas možete naručiti karte za prva tri vlaka iz Kijeva do pet gradova: već oslobođenog Hersona, kao i Mariupolja, Donjecka, Luhanska i Simferopolja”, napisale su Ukrajinske željeznice na komunikacijskoj platformi Telegram.
“Karta se može kupiti kao simbol vjere u Oružane snage i oslobađanje Ukrajine od njenih okupatora. Čim promet ponovno bude uspostavljen, željeznica će poslati poruku s datumom i lokacijom”.


Najmanja cijena za karte iznosi otprilike 200 kuna.


Mariupolj, luku na Azovskom moru i srce ukrajinske metalurške industrije, su ruske snage okupirale u svibnju nakon gotovo četveromjesečne opsade.


Dva najveća grada na istoku Ukrajine, Doneck i Luhansk, pala su u ruke proruskih separatista 2014. dok je Simferopolj drugi najveći grad na Krimskom poluotoku, koji je Rusija anektirala 2014.