Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Rat u Ukrajini

Ukrajinci u "najluđoj noći u godini" srušili 45 ruskih dronova, na jednom pisalo "Sretna Nova godina!"

Autor: Hina

01.01.2023. 15:31
Ukrajinci u

Foto: ReutersUkrajinske zračne snage priopćile su u nedjelju da su srušile 45 bespilotnih letjelica iranske proizvodnje koje je Rusija lansirala u novogodišnjoj noći, pošto su Staru godinu obilježili raketni napadi na Kijev.


“U noći na 1. siječnja 2023. ruski okupator napao je Ukrajinu dronovima kamikazama Šahid-131/136 iranske proizvodnje”, navodi se u priopćenju ukrajinskih zračnih snaga.


Zračne snage navode da je 13 dronova srušeno prije, a 32 poslije ponoći. Ukrajinska vojska nije navela jesu li drugi dronovi pogodili metu.
Načelnik kijevske policije Andrij Nebitov objavio je na Facebooku fotografiju na kojoj se vidi dio bespilotne letjelice na kojemu na ruskom piše “Sretna Nova godina”.


“Ovo govori sve o terorističkoj državi i njezinoj vojsci”, napisao je.


Novinari agencije France Pressea čuli su eksplozije iznad Kijeva nepunih sat vremena nakon početka 2023., pošto je u raketiranju u subotu poginula najmanje jedna, a ranjeno je više desetaka osoba.


Proruske separatističke vlasti na istoku Ukrajine izvijestile su o pogibiji civila u ukrajinskom granatiranju u nedjelju u Jasinuvati, u okolici Donjecka.


Rekle su da je ukrajinska vojska odmah nakon ponoći napala Donjeck i obližnju Makijivku, pri čemu je ranjeno najmanje 15 ljudi.