Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK

Trump tvrdi da je optužnica u Georgiji namještena

Autor: Hina

15.08.2023. 14:30
Trump tvrdi da je optužnica u Georgiji namještena

Foto: ReutersBivši američki predsjednik Donald Trump, kandidat na republikanskim predizborima, kritizirao je u utorak “namještenu” optužnicu koja ga tereti za pokušaj manipulacije predsjedničkim izborima 2020. u državi Georgiji.


– Izgleda mi namješteno, reagirao je Trump, koji je u kampanji za republikanske predizbore za ponovno osvajanje Bijele kuće 2024., u poruci objavljenoj na njegovoj društvenoj mreži Truthsocial.


– Zašto nisu podigli optužnicu prije dvije i pol godine? Jer su to htjeli učiniti usred moje političke kampanje. Lov na vještice!, dodao je.
Trump se u ponedjeljak suočio s četvrtom u nizu kaznenih optužbi nakon što je porota u saveznoj državi Georgiji podigla optužnicu protiv njega zbog pokušaja da sruši ishod izbora 2020., na kojima ga je porazio demokrat Joe Biden.


Optužbe, koje je predstavila okružna tužiteljica Fani Willis, najnovije su pravne poteškoće za Trumpa, favorita u utrci za nominaciju republikanaca na predsjedničkim izborima 2024.


Tužitelji su istaknuli 11 točki optužnice protiv Trumpa i njegovih suradnika, uključujući krivotvorenje i reketarenje, koje se inače koriste protiv pripadnika skupina organiziranog kriminala.