Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

BIVŠI PREDSJEDNIK

Trump snimljen kako priznaje da je zadržao tajni dokument o mogućem napadu na Iran

Autor: Hina

01.06.2023. 09:54
Trump snimljen kako priznaje da je zadržao tajni dokument o mogućem napadu na Iran

Foto: ReutersSavezni tužitelji posjeduju audio snimku bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u kojoj priznaje da je zadržao povjerljivi dokument Pentagona o mogućem napadu na Iran nakon što je napustio Bijelu kuću, CNN je izvijestio u srijedu.


CNN nije poslušao snimku, no naveo je da ju je nekoliko neidentificiranih izvora opisalo. Reuters nije uspio potvrditi izvješće. Na snimci je jasno da je Trump, koji traži republikansku nominaciju u 2024. godini, razumio da je uzeo povjerljivi materijal nakon što je napustio Bijelu kuću 2021. godine, prema izvješću CNN-a.


Trumpovi komentari daju naslutiti da bi želio podijeliti informacije, no da je svjestan ograničenja što može deklasificirati nakon što napusti ured, rekla su dva izvora CNN-u.
Trumpov predstavnik nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom. Peter Carr, glasnogovornik Ureda posebnog savjetnika Jacka Smitha u ministarstvu pravosuđa, također nije odmah komentirao.


Smith istražuje Trumpovo postupanje s povjerljivim dokumentima, kao i nastojanja da poništi predsjedničke izbore 2020. godine kad je izgubio od Joea Bidena.