Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

SKANDAL U BOLNICI

Talijanski liječnik i sestra dilali drogu među kolegama

Autor: P. N.

30.01.2023. 20:20
Talijanski liječnik i sestra dilali drogu među kolegama

Foto: PexelsDevetero zaposlenika bolnice ICOT (Institut Marco Pasquali) u talijanskom gradu Latina, među kojima su dva liječnika, redovito konzumira drogu, utvrdila je financijska policija, kako javlja La Repubblica. Istražna sutkinja Suda u Latini Giorgia Castriota je na godinu dana suspendirala ortopeda Luigija Emanuelea, osumnjičenog za dilanje droge.


“Potrebno je prekinuti konzumaciju droge među liječnicima i medicinskim osobljem jer oni pod utjecajem opojnih sredstava mogu nanijeti veliku štetu zdravlju pacijenata koje liječe”, rekla je sutkinja Giorgia Castriota.


Pretragom telefona liječnika koji je dilao drogu među kolegama jasno se pokazalo da se dilanje  odvijalo tijekom radnih smjena. Upravo tako utvrđeno je da je liječnik-diler upravo Luigi Emanuele, javlja Etrurianews.
Liječnik pod istragom i medicinska sestra iz njegova tima nabavljali su opojna sredstva za osobnu potrošnju, ali i za kolege, uključujući i druge liječnike koji su koristili drogu. Istražitelji su  prateći chat razotkrili mrežu te uspjeli utvrditi uporabu droge među zdravstvenim osobljem.