Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

NEOBIČNA PRESUDA SUDA

Talijan prisilio roditelje u poznim godinama da ga služe i daju novac

Autor: P. N.

04.12.2022. 19:04
Talijan prisilio roditelje u poznim godinama da ga služe i daju novac

Foto: PixabayU dobi od četrdesetak godina zlostavljao je svoje roditelje, zahtijevajući da ga služe i utjerujući im strah u kosti. Od  majke u poznim godinama tražio je da ga masira i poslužuje mu kavu u krevetu, dok je od oca tražio da mu bude vozač. osim toga, zahtijevao je da mu redovito daju novac.


Htio je živjeti kao vječno dijete taj 44-godišnji državni službenik iz talijanskog gradića Guidonije, ali nakon višegodišnjeg iskorištavanja roditelja, majka i otac su se obratili pravosuđu i optužili ga za zlostavljanje.


Proteklog petka je međutim ovaj sudski slučaj imao šokantni epilog: nakon šest mjeseci zatvora, sud u Tivoliju oslobodio ga je svih optužbi, javlja portal Canaledieci.it.
Muškarcu je krajem lipnja također izrečena mjera opreza u zatvoru u trajanju od tri mjeseca, a potom i u kućnom pritvoru, zbog silnih zahtjeva i iskazivanja bijesa prema roditeljima u poznim godinama.Majka je bila prisiljena masirati ga / Foto Pixabay


Kao u filmu “Quo Vado”


Njegovo ponašanje podsjeća na scene iz filma “Quo Vado” u kojem glumi poznati komičar Checco Zalone. Stvarnog talijanskog razmaženog i obijesnog sina su međutim iscrpljeni roditelji, siti služenja sinu u srednjim godinama, odlučili tužiti. Tužitelj koji ga je optužio za obiteljsko zlostavljanje tražio je za njega devet mjeseci zatvora.Scena iz filma “Quo Vado “/ Screenshot
Prema tužiteljevim riječima, optuženi muškarac je zauzeo “dominantni stav i postao verbalno agresivan” još 2012. godine. “Uporno je zahtijevao da mu roditelji redovito daju novac, tretirajući ih kao podređene koji su mu prisiljeni masirati noge, voziti ga automobilom gdje god zaželi, ispunjavati njegove želje. Jednom je prilikom tijekom žestoke svađe majku čak gurnuo”, rekao je tužitelj. “Prisiljavao je roditelje da žive mučnim načinom života”, zaključio je tužitelj.


Sad se vraća k roditeljima


Odvjetnici koji su branili razmaženog sina Pietro i Gian Maria Nicotera sada su zadovoljni tzv.  “hrabrom presudom”. “Nakon šest mjeseci zatvora, sudac je zapravo želio procijeniti situaciju smatrajući da nije došlo do kaznenog djela”, rekli su odvjetnici koji su branili razmaženog muškarca.


Muškarac, koji je dosad bio u kućnom pritvoru s elektroničkom narukvicom, s oslobađajućom presudom vratio se na slobodu. Sada se može vratiti kući roditeljima i na njegovo stalno radno mjesto.


Podsjetimo, prije nekoliko dana je pak u talijanskom Castelu Fusanu uhićen 59-godišnjak koji je zlostavljao svoje roditelje kako bi dobio novac.