Petak, 31. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

sjednica o kosovu

Srbijanska oporba u parlamentu prekinula Vučića i izazvala incident

Autor: Hina

02.02.2023. 16:00
Srbijanska oporba u parlamentu prekinula Vučića i izazvala incident

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELLZastupnici oporbe u srbijanskom parlamentu izazvali su u četvrtak incident na sjednici posvećenoj Kosovu i prekinuli izlaganje srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o europskom prijedlogu rješenja za odnose s Kosovom.


Povicima: “Izdaja” i “Kosovo je Srbija” prekinuto je Vučićevo izlaganje, na što je on optužio oporbu da je ona već ranije dala Kosovo.


“Vi ste Kosovo dali! Mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi! Sram vas bilo, lažljivci jedni!”, povikao je srbijanski predsjednik.
Vučić je optužio oporbu da je najviše pljeskala na spominjanje imena bivšeg predsjednika Srbije Vojislava Koštunice. Poslanici su pritom vikali, pjevali i zviždali želeći spriječiti Vučića u govoru.


Incidentu je prethodio govor lidera Dveri Boška Obradovića koji je pozvao na odbijanje francusko-njemačkog plana želeći time, kako je naveo, “spriječiti predsjednika da izda Srbiju”.


U Skupštini Srbije nakratko je prekinut rad, jer je nakon verbalnog sukoba dijela oporbe i predsjednika Vučića malo nedostajalo da dođe i do fizičkog obračuna.