Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

ne-zapadne alternative

Ruski nasljednik McDonald'sa, Vkusno&točka, Big Mac zamijenio 'Big Hitom'

Autor: Hina

13.12.2022. 08:18
Ruski nasljednik McDonald'sa, Vkusno&točka, Big Mac zamijenio 'Big Hitom'

Foto: PixabayRuski obožavatelji popularnog Big Maca kojima ukusni hamburger nije dostupan otkako je američki lanac brze hrane McDonald’s Corp u ožujku zatvorio svoje ruske podružnice, od sljedeće će godine moći uživati u alternativom hamburgeru domaće proizvodnje pod nazivom – Big Hit.


Vkusno & točka, ruski lanac restorana brze hrane u ponedjeljak je objavio da će Big Hit na meniju biti dostupan od veljače, a vraća se i proizvod sličan McDonald’sovu ‘Happy Mealu’ pod nazivom ‘Kids’ Combo’.


McDonald’s je zatvorio svoje ruske restorane nedugo nakon što je Moskva u veljači poslala desetke tisuća vojnika u invaziju na Ukrajinu. Restorani su prodani lokalnome vlasniku licence, Aleksanderu Govoru, koji je novi brend predstavio u lipnju.
Izvršni direktor Oleg Paroev rekao je da je tvrtka Vkusno & točka sada uspješno prevladala sve probleme u opskrbnom lancu s kojima se u početku suočila i povećava svoj udio na tržištu kojim tradicionalno dominiraju strani lanci.


Otkako je kupio McDonald’sove restorane brze hrane u Ukrajini, Govor je sklopio već uhodani posao s finskom tvrtkom za pakiranje hrane, Huhtamaki, kao i logističku tvrtku, koja će se preimenovati u “Logistika & to je to”.


Kazao je i da će lanac restorana Vkusno & točka možda pokušati pronaći partnera za proizvodnju dječjih igračaka za Kids’ Combo, koji se trenutačno prodaje s besplatnom knjigom.


Vkusno & točka je u ponedjeljak s proizvođačem mesa Miratorgom potpisao sporazum o izgradnji tvornice u 2023., koja će lanac opskrbljivati i prženim krumpirićima i čipsom.


Neki su restorani Vkusno & točka početkom godine morali izbaciti krumpiriće s jelovnika zbog nestašice osnovne namirnice – krumpira.