ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

SMRT OPORBENOG ČELNIKA

Ruske vlasti majci Navaljnog dale ultimatum da ga pokopa u roku od 3 sata

Autor: Hina

23.02.2024. 18:17
Ruske vlasti majci Navaljnog dale ultimatum da ga pokopa u roku od 3 sata

Foto: REUTERSGlasnogovornica pokojnog Alekseja Navaljnog u petak je rekla da su ruske vlasti njegovoj majci kazale kako će njezin sin biti pokopan na području kaznene kolonije u kojoj je umro, osim ako ona u roku od tri sata ne pristane na to da ga pokopa tako da ne organizira javni ispraćaj.


Navaljni, najpoznatiji i jedan od najžešćih političkih protivnika predsjednika Vladimira Putina, iznenada je umro prije tjedan dana u arktičkoj kaznenoj koloniji u kojoj je služio kaznu u trajanju od više od 30 godina.


Njegova majka Ljudmila (69) već danima od vlasti traži da joj predaju sinovo tijelo kako bi ga mogla pokopati na način koji bi njegovim prijateljima, članovima obitelji i pristašama omogućio da mu odaju počast.
Glasnogovornica pokojnog Alekseja Navaljnog, Kira Jarmiš na X-u je napisala: “Prije sat vremena istražitelj je nazvao Aleksejevu majku i dao joj ultimatum – ili će u roku od tri sata pristati na tajni sprovod bez javnog ispraćaja ili će Aleksej biti pokopan u krugu kaznene kolonije.”


Jarmaš je rekla da Navaljnijeva majka nastavlja odbijati takav ultimatum te i dalje zahtijeva da joj se preda sinovo tijelo. Zasad ruske vlasti nisu komentirale razvoj događaja.