Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tragedija u Španjolskoj

Putnički autobus sletio s mosta, najmanje troje poginulih

Autor: Hina

25.12.2022. 15:24
Putnički autobus sletio s mosta, najmanje troje poginulih

Foto: ReutersNajmanje tri osobe su poginule, a četiri su nestale nakon što je putnički autobus u subotu sletio s mosta i pao u rijeku na sjeverozapadu Španjolske, priopćila je u nedjelju lokalna hitna služba.


Dvoje preživjelih – vozač autobusa i putnik – dosad su spašeni iz rijeke Lerez, gdje su jaka struja i veliki protok zbog obilnih kiša koje su zahvatile područje Galicije ometali potragu i spašavanje, rekle su vlasti.


Preživjeli su prevezeni u obližnje bolnice s različitim ozljedama, dodali su.
Autobus tvrtke Monbus putovao je između gradova Lugo i Vigo i zaustavio se u zatvorskom centru u blizini mjesta nesreće.


Iz nerazjašnjenih razloga sletio je s ceste na mostu i oko 21.30 sati po lokalnom vremenu pao u vodu.


Prema preliminarnim podacima, u autobusu je bilo ukupno devet osoba, vozač i osam putnika, rekao je regionalni dužnosnik Maica Larriba.


“U autobusu više nema tijela pa nastavljamo potragu za četvero nestalih”, dodao je Larriba pozivajući se na nalaze policijskih ronilaca koji su pregledavali olupinu.


Spasilačke ekipe tijekom noći morale su prekinuti operaciju na gotovo dva sata zbog loših vremenskih uvjeta i stanja na terenu prije nego što su je nastavili ujutro.