Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

rat u ukrajini

Putin rekao kako ne sumnja u pobjedu Rusije

Autor: Hina

18.01.2023. 17:17
Putin rekao kako ne sumnja u pobjedu Rusije

Foto: ReutersRuski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da “nimalo ne sumnja” u pobjedu Rusije u ofenzivi u Ukrajini, gotovo godinu dana nakon njezina početka i unatoč nizu teških vojnih poraza.


Pobjeda je “sigurna, u to nimalo ne sumnjam”, rekao je ruski predsjednik, tijekom putovanja u tvornicu oružja u Sankt Peterburgu.


Po Putinovim riječima, Rusiji bi mogli pomoći “jedinstvo ruskog naroda, odvažnost i junaštvo naših vojnika (…) i, naravno, rad našeg vojno-industrijskog sektora”.
Kremaljski čelnik je opetovao da se Rusija bori s “neonacističkim režimom” u Ukrajini i istaknuo da će i ubuduće “pomagati” stanovnicima na separatističkom istoku Ukrajine.


“Ne možemo ih ne zaštititi”, istaknuo je. “Pobijedit ćemo”.


Ove izjave dolaze oko 11 mjeseci nakon početka ofenzive u Ukrajini, gdje su ruske snage zadnjih mjeseci pretrpjele niz velikih poraza u borbi s ukrajinskim postrojbama.


Zbog teškoća na terenu Putin je naredio mobilizaciju 300.000 pričuvnika i kampanju bombardiranja ukrajinske energetske infrastrukture.


Prošlog tjedna ruska vojska i plaćenici skupine Wagner izvijestili su da su zauzeli gradić Soledar, na istoku Ukrajine, blizu Bahmuta koji Rusi mjesecima pokušavaju osvojiti.


Vladimir Putin je nakon vijesti o zauzimanju Soledara pohvalio “pozitivnu dinamiku” na bojištu, ističući da “sve ide po planu ministarstva obrane i glavnog stožera oružanih snaga”.