Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

MARIO FERRI

Pušten Talijan koji je utrčao na teren na utakmici Portugala i Urugvaja

Autor: Hina

29.11.2022. 19:12
Pušten Talijan koji je utrčao na teren na utakmici Portugala i Urugvaja

Foto: ReutersTalijanski državljanin koji je u ponedjeljak utrčao na travnjak utakmice Portugala i Urugvaja na Svjetskom prvenstvu sa zastavom duginih boja i majicom podrške Irankama i Ukrajini brzo je pušten bez ikakvih posljedica, talijansko ministarstvo vanjskih poslova objavio je u utorak.


Nakon kratkog pritvaranja muškarca identificiranog kao Mario Ferri (35) katarske vlasti su već pustile bez daljnjih posljedica, objavilo je ministarstvo u priopćenju za javnost.


U 52. minuti utakmice, nakon što je 30-ak sekundi trčao po terenu ispred igrača bez ikakve reakcije, Ferrija je redar srušio na tlo, a potom ga je osiguranje mirno ispratilo s travnjaka.
Ferri, zvani Sokol, navikao je na ovakve upade na stadione, pa je tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. ušao je na teren u utakmici Belgija-Sjedinjene Države s majicom s natpisom “Spasite djecu favela” i “Ciro Vive”, u znak počasti ubijenome navijaču Napulja. Na svom Instagram profilu objavio je slike iz unutrašnjosti stadiona Lusail u Dohi, a posljednja je snimljena na poluvremenu.


Ovo je prvi put da je neka utakmica obilježena ovakvim upadom od početka natjecanja organiziranog u Katru.