Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

MEĐUDRŽAVNA SURADNJA

Pupovac i Žigmanov potpisali Deklaraciju o suradnji Srba i Hrvata

Autor: Hina

05.01.2023. 15:13
Pupovac i Žigmanov potpisali Deklaraciju o suradnji Srba i Hrvata

Foto: Davor Kovačević/NLMilorad Pupovac (SDSS) i Tomislav Žigmanov (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini) održali su konferenciju za novinare na kojoj su potpisali usuglašenu Deklaraciju o suradnji Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije te su odgovarali na pitanja novinara, javlja televizija N1.


Upitan za susret s predsjednikom Zoranom Milanovićem, Žigmanov je rekao da nije bio u komunikaciji s Milanovićem kad je u pitanju sutrašnji događaj, budući da će sutra u posjet SNV-u doći predstavnici izvršnog segmenta vlasti.


“Nastojat ću da sutra imam bilateralni susret s predstavnicom srpske zajednice u segmentu vlasti, gospođom Anjom Šimpragom“, rekao je Žigmanov.


“Postoji jedan otegotni segment kad su u pitanju hrvatski i srpski odnosi, međutim, moramo znati da je život puno bogatiji. Republika Srbija s Republikom Hrvatskom ima godišnju razmjenu blizu milijardu eura i među deset je država kad je u pitanju vanjskotrgovinski politički okvir.
Ne možete ne primijetiti da Saša Matić hara Hrvatskom, rekao je Žigmanov. “Nećemo biti Saša Matić i u dva dana napuniti arene u Zagrebu, Splitu ili Osijeku”, rekao je Žigmanov, dodavši da će se truditi unaprijediti odnose.
Zvali smo ga više puta, rekao je Pupovac o Milanoviću.


“Ove godine nismo, zato što smo se malo umorili od pozivanja”, rekao je Pupovac.