Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

SLUČAJ NICOLE BULLEY

Potraga za majkom dvoje djece koja je nestala dok je šetala psa i dalje traje

Autor: P. N.

02.02.2023. 20:39
Potraga za majkom dvoje djece koja je nestala dok je šetala psa i dalje traje

Foto: FacebookBritanska policija danas ispituje svjedokinju snimljenu nadzornim kamerama dok intenzivira potragu za nestalom Britankom Nicola Bulley, majkom dvoje djece.


Policajci su također objavili što je Nicola radila i gdje je bila neposredno prije nego što je nestala prošlog petka u St. Michaelu, u Wyreu, u Lancashireu.


Objavili su nadzornu snimku koja prikazuje ženu u crvenom kaputu koja je viđena u tom području kako šeće malog bijelog psa. Žena u crvenom viđena je oko 8.48 sati na Allotment Laneu, u blizini mjesta gdje je Nicola posljednji put viđena, javlja The Sun.


Danas policija ispituje ženu u crvenom / Screenshot
Danas policija ispituje ženu u crvenom / Screenshot

Nestala nakon radnog videosastanka
Policija je danas popodne pozvala ženu u crvenom da se javi, a kasnije je potvrdila da je ona identificirana. “Identificirali smo ženu i željeli bismo zahvaliti svima koji su razglasili našu molbu i nazvali kako bi nam dali informacije”, priopćila je policija.


Nicola Bulley (45) je započela šetnju šumskom stazom do rijeke Wyre u 8.43 ujutro nakon što je ostavila svoje dvoje djece u školi. Policija kaže da je Nicolu sedam minuta kasnije jedna poznanica sa psom vidjela kako hoda po donjoj livadi sa svojim psom pasmine springer spaniel (po imenu Willow).


Svjedokinja je rekla da su se njihova dva psa nakratko “pozdravila” prije nego što su se razišle na putu uz rijeku. U 8:53 Nicola je poslala e-mail svom šefu u tvrtki Exclusively Mortgages. Zatim je sudjelovala na radnom videosastanku u 9.01 ujutro i viđena je devet minuta kasnije na gornjoj livadi  kako šeće sa psom Willowom.


Policija je priopćila kako je u 9:30 završio radni videosastanak, ali Nicola se nije isključila već je ostala prijavljena. Oko 9.35 sati njen mobitel i Willow pronađeni su na klupi uz rijeku, ali Nicoli nije bilo ni traga.


Policija je danas ogradila pješačku stazu koja vodi do mjesta gdje je pronađen Nikolin telefon. Kada je pronađen, njezin pas Willow bio je uznemiren, a orma mu je bila iskopčana.


Potraga za Nicolom se intenzivirala dok se specijalizirani timovi fokusiraju na dio rijeke udaljen samo nekoliko metara od tog mjesta. Ronioci su započeli potragu kraj mjesta gdje je žena posljednji put viđena. Helikopteri, psi tragači i dronovi također se koriste u potrazi.


Policija: Dijelovi riječne obale nestabilni i opasni


“Znamo da je Nicola svojim nestankom izazvala i veliku zabrinutost za širu lokalnu zajednicu te da njena obitelj proživljava teške trenutke”, rekla je policijska dužnosnica Sally Riley.


“Ovo je i dalje istraga o nestaloj osobi i u ovom trenutku ništa ne upućuje na umiješanost druge osobe u Nicolin nestanak. Znam da neodgovorena pitanja o tome što se dogodilo Nicoli muče mnoge, ali pozivam ljude da ne nagađaju ili ne šire lažne glasine.


Objavit ćemo nove informacije kadgod možemo, ali moramo se držati činjenica. Nicolina obitelj je obaviještena o istrazi i ima podršku policije.


Doista smo zahvalni na dosadašnjoj pomoći i suradnji zajednice, ali željela bih ponovno naglasiti kako su dijelovi riječne obale nestabilni i opasni, posebice nakon nedavne kiše, te molimo građane da se samoinicijativno ne upuštaju u potragu dovodeći se u opasnost te da ne ometaju napore policije i partnerskih agencija u potrazi za Nicolom”, rekla je policijska dužnosnica Sally Riley.


Nicola dobro poznaje spomenuto područje i redovito je objavljivala fotografije sa svojih šetnji sa psom  Willowom uz rijeku na aplikaciji Strava. Njezina posljednja objava od 7. studenog prikazuje je kako šeće obalom rijeke istom rutom na kojoj je bila kada je nestala.


Nicola je žena visoka 170 cm sa svijetlosmeđom kosom do ramena. Posljednji put je viđena u dugoj crnoj jakni s kapuljačom, crnim trapericama i maslinasto zelenim gumenim čizmama do gležnja, a kosa joj je bila svezana u rep.