Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

čudo od dijeteta

Petogodišnja alpinistica planira uspon na najviši vrh sjeverne Afrike

Autor: Hina

07.08.2023. 09:41
Petogodišnja alpinistica planira uspon na najviši vrh sjeverne Afrike

Foto: iStock/NLPetogodišnja djevojčica želi se popeti na najviši vrh sjeverne Afrike nakon što je osvojila tri najviša vrha Engleske, Škotske i Walesa, piše u ponedjeljak BBC.


Seren Price prošle je godine postala najmlađa osoba koja je sudjelovala u britanskom izazovu Tri vrha unutar 48 sati. No mala alpinistica tu ne staje, pa sad s 44-godišnjim ocem Glynom, iskusnim planinarom, planira osvojiti vrh Toubkal u Maroku u gorju Atlas, najvišu točku sjeverne Afrike.


Njezina penjačka karijera počela je već s tri godine kad se popela na tri velška vrha, na ruti dugoj 17 kilometara, prenosi BBC. Najviše točke Engleske, Škotske i Walesa, rutu dugu 23 kilometara, prešla je s pet godina, a najdraži dio tog pothvata bili su joj „pogledi” i boravak s ocem alpinistom.
Kad odraste, Seren želi biti rock zvijezda i liječnica. Liječničku karijeru je pak već započela tijekom uspona na Ben Nevis, najviši vrh Škotske, kad je upozorila oca da „moraju pomoći” iscrpljenoj alpinistici. Pozvali su gorsku službu spašavanja te pomogli toj penjačici stići do lokacije gdje ju je mogao preuzeti helikopter.