Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

NOGOMETNA UTAKMICA

Papa izveo početni udarac za Svjetski dan djece na rimskom stadionu Olimpico

Autor: Hina

25.05.2024. 20:35
Papa izveo početni udarac za Svjetski dan djece na rimskom stadionu Olimpico

Foto: ReutersPapa Franjo pojavio se u subotu na rimskom stadionu Olimpico kako bi izveo simboličan početni udarac na nogometnoj utakmici u sklopu festivala “Svjetski dan djece” koji je organizirao Vatikan.


Osamdesetsedmogodišnji Franjo, koji je patio od zdravstvenih problema, ustao je iz svoje stolice kada mu je loptu pružilo dijete u pratnji bivšeg vratara talijanske nogometne reprezentacije Gianluigija Buffona.


Argentinac i gorljiv ljubitelj nogometa, papa je blago stopalom dotakao loptu nakon čega je započela utakmica na stadionu, koji koriste rimski nogometni klubovi AS Roma i Lazio.
Papa je kasnije potpisao loptu.


Odgovarajući na pitanje djeteta, Papa je rekao da je bio veoma sretan kad je Argentina osvojila Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022.


Međutim, kazao je da nije uživao kada je argentinski nogometaš Diego Maradona dao gol rukom, što je reprezentaciji pomoglo da osvoji prvenstvo 1986. Maradona je tada rekao da je gol Engleskoj dan “malo Maradoninom glavom, a malo Božjom rukom”.


Franjo je u dobrom raspoloženju pozdravljao djecu iz više od 100 zemalja, dijeleći im slatkiše i potičući prisutne na stadionu da si pruže ruke kao znak mira.


Papa je ranije održao audijenciju u Vatikanu s djecom iz ratom pogođenih regija, uključujući Palestince i Ukrajince.


Proslave prvog vatikanskog “Svjetskog dana djece” nastavljaju se u nedjelju posebnom misom u Vatikanu.