Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

REZULTATI ISTRAŽIVANJA

Nijemci smanjuju potrošnju na zimski odmor

Autor: Hina

24.10.2022. 21:15
Nijemci smanjuju potrošnju na zimski odmor

Foto: ArhivaManje Nijemaca moglo bi idućih mjeseci ići na skijališta i druga popularna odredišta za zimski odmor jer žele uštedjeti novac s obzirom na snažan rast troškova života, pokazalo je istraživanje. Gotovo polovina građana Njemačke koji zimi obično idu na odmor ove će godine zbog poskupljenja preskočiti putovanje ili pronaći jeftiniju opciju, pokazalo je istraživanje YouGov.


Oko 23 posto ispitanika reklo je da će ‘skresati’ planove za odmor, a njih 26 posto odustat će od putovanja. Samo četvrtina neće mijenjati planove, pokazalo je istraživanje koje je naručio proizvođač sportske opreme Schöffel iz Bavarske. Troškove namjeravaju smanjiti kraćim odmorom, smanjenim skijaškim aktivnostima, putovanjima na bliža odredišta, rjeđim odlascima u restorane i izlascima.


U istraživanju je od 19. do 21. rujna sudjelovala 2.041 ispitanica i ispitanik. Očekuje se da će visoka inflacija poslati njemačko gospodarstvo u recesiju u narednim kvartalima. U rujnu potrošačke cijene porasle su 10 posto, podsjeća agencija dpa.