Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SPAŠENO 43

Najmanje troje migranata poginulo u potonuću broda u Engleskom kanalu

Autor: Hina

14.12.2022. 13:52
Najmanje troje migranata poginulo u potonuću broda u Engleskom kanalu

Foto: PU zadarskaManji brod s oko 40 migranata u srijedu je potonuo u blizini jugoistočne obale Engleske, pri čemu je živote izgubilo najmanje troje putnika. Britanska vlada i hitne službe potvrdile su da je operacija spašavanja u tijeku, s brodovima, helikopterima i spasilačkim timovima na terenu koji pomažu francuskoj i britanskoj mornarici.


Incident se dogodio oko 3 sata i 40 minuta tijekom noći, a britanska radiopostaja LBC prenosi da je spašeno 43 ljudi. Sky News prenosi kako je poginulo najmanje troje ljudi.


Ova nesreća događa se manje od godinu dana nakon što je u pokušaju prelaska Engleskog kanala gumenjakom u studenom 2021. poginulo 27 ljudi. Brod u srijedu potonuo je u vrijeme hladnog vremena koje je zahvatilo Britaniju. U srijedu ujutro u obližnjem gradu temperatura je iznosila 2 stupnja.
Usprkos niskim temperaturama više od 500 migranata se samo prošlog vikenda odlučilo na taj opasan put, jer krijumčari koriste prednost mirnog mora i slabih vjetrova.


Iz Francuske je ove godine u Britaniju ušlo više od 40 tisuća migranata, prenosi Reuters. Velik dio njih stigao je iz Afganistana i Irana, no prošlu godinu bilježi se i velik broj dolazaka Albanaca.