Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Kremlj

Ministarstvo obrane očekuje Putinov govor

Autor: Hina

18.12.2022. 17:41
Ministarstvo obrane očekuje Putinov govor

Foto: ReutersRuski predsjednik Vladimir Putin održat će važan govor na sastanku ministarstva obrane idući tjedan, objavila je u nedjelju ruska državna televizija.


“Očekujemo važne izjave”, rekao je Pavel Sarubin, voditelj emisije “Moskva.Kremlj.Putin”, za televiziju WGTRK u nedjelju.


Prema televiziji, Putin će predsjedati godišnjim proširenim sastankom ministarstva obrane. Točan datum sastanka nije poznat.
Putina se u ponedjeljak očekuje u Minsku radi sastanka s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.


Na sastanku vlade prošli tjedan Putin je zatražio prilagodbu planova za naoružavanje.


Problemi na bojištu


Smatra se mogućim da će nastaviti usmjeravati gospodarstvo prema ratnoj ekonomiji jer ruske postrojbe u Ukrajini imaju problema s opskrbom.


Zbog problema na bojištima, Putin zadnjih tjedana općenito izbjegava to pitanje, a otkazao je i tradicionalnu godišnju konferenciju za novinare prije Božića.


Kremlj je u subotu priopćio da je Putin zatražio prijedloge od zapovjednika svojih oružanih snaga o tome kako misle da bi se trebala odvijati ruska vojna kampanja u Ukrajini tijekom posjeta stožeru operacije.


Putin je cijeli petak proveo u sjedištu operativne skupine, rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov za novinsku agenciju Interfax.


U subotu je ministarstvo obrane priopćilo da je ministar Sergej Šojgu razgovarao s vojnicima na “prvoj crti” i na “zapovjednom položaju”. Međutim, nije jasno kada se dogodio taj posjet niti je li Šojgu bio u Ukrajini. Kratki video objavljen uz priopćenje prikazuje Šojgua u vojnom helikopteru te nekoliko snimki iz zraka.