ponedjeljak, 5. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Prvi u Europi

London je upalio pet tisuća očaravajućih božićnih zvjezdica. Oxford Street izgleda magično

Autor: Sanda Milinković

05.11.2022. 09:58
London je upalio pet tisuća očaravajućih božićnih zvjezdica. Oxford Street izgleda magično

Foto: Prošlogodišnja dekoracija, iStock

Izrađene su od 300 tisuća LED žaruljica napravljenih od recikliranog polimeraNajava blagdanskih dana svake godine stiže sve ranije i ranije pa je tako London 02. studenog upalio božićne lampice u jednoj od najprometnijih ulica. Oxford Street, koja se proteže od Tottenham Court Roada do Marble Archa preko Oxford Circusa, najprometnija je trgovačka ulica u Europi i upravo je obasjana sjajem tisuća lampica zbog kojih izgleda magično.


Obično se čeka (bar!) sredina studenog da bi se upalile božićne lampice diljem Europe, ali britanska prijestolnica ove je godine svjetla upalila prva.


5,000 očaravajućih zvjezdica sjajit će svake večeri nad ulicom tijekom božićnih dana, a ove su godine izrazito ekološke. Da bi se smanjila potrošnja električne energije, lampice će biti upaljene kraće no prethodnih godina, a izrađene su od 300 tisuća LED žaruljica napravljenih od recikliranog polimera.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Oxford Street (@oxfordstreetw1)
Osim toga, 100 % su reciklažne pa se mogu koristiti i za buduća blagdanska osvjetljenja. Usporedbe radi, potrošit će dvije trećine manje struje nego lanjske.


Hadas Kulcsar, menadžer za kampanje i evente kompanije New West End, kazao je u priopćenju za medije: “Oduševljeni smo što možemo vratiti božićne lampice na poznatu lokaciju sa specijalnim zaokretom. Mnogima je ovo prvi Božić bez ograničenja nakon COVID-a i želimo iskoristiti priliku da pomognemo ljudima ponovno proslaviti poantu Božića – ljubav i davanje.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mrs Olivia Bowen (@oliviadbowen)


U trenutnoj je klimi vrlo važno smanjiti potrošnju energije i promovirati održiviji Božić, a veliki korak prema tome su smanjeni sati svijetljenja naših božićnih lampica”, prenosi Secret London.