Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

BRITANSKI KRALJ

Kralj Charles III. prisjetio se pokojne majke prvoga Majčinog dana od njezine smrti

Autor: Hina

19.03.2023. 16:33
Kralj Charles III. prisjetio se pokojne majke prvoga Majčinog dana od njezine smrti

Foto: ReutersKralj Karlo III. prisjetio se svoje pokojne majke, kraljice Elizabete II. prvoga Majčinog dana koji se u Britaniji obilježava nakon njezine smrti. U Velikoj Britaniji ove je godine Majčin dan bio 14. ožujka, a svake se godine slavi 21 dan prije Uskrsa.


Dirljiva poruka kojom se slave sve majke objavljena je na internetu uz dragocjene fotografije koje prikazuju kralja Karla kao bebu koju mlada Elizabeta drži u krilu, a Camilla, kraljica supruga, objavila je fotografiju iz svoje odrasle dobi. Na njoj se smiješi dok stoji iza svoje majke.


Objava na Twitteru popraćena je porukom: “Svim majkama širom svijeta i onima kojima danas majke nedostaju…,  mislimo na vas i želimo vam poseban #Majčindan.”
Elizabeta II. umrla je u rujnu u dobi od 96 godina. Camillina majka Rosalind Shand umrla je 1994. u dobi od 72 godine nakon duge borbe s osteoporozom. I Catherine, princeza od Walesa, podijelila je fotografije sretnih obiteljskih trenutaka obilježavajući taj dan.


Na prvoj slici sjedi na grani u krošnji drveta sa svojom djecom princom Georgeom (9), princezom Charlotte (7) i četverogodišnjim princem Louisom. Svi su ležerno odjeveni i smiješe se.


Ispod fotografije piše: “Naša vam obitelj želi sretan Majčin dan”.