Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

BIVŠA PREDSJEDNICA

Kolinda stigla u Ukrajinu, s Olenom Zelenskom sudjeluje na skupu o ruskim zločinima

Autor: Hina

31.03.2023. 18:16
Kolinda stigla u Ukrajinu, s Olenom Zelenskom sudjeluje na skupu o ruskim zločinima

Foto: TwitterBivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u Kijev. U Buči sudjeluje na skupu o ruskim ratnim zločinima u ovom mjestu kraj Kijeva. Ruske su snage tijekom jednomjesečne okupacije Buče počinile masakr civilnog stanovništva.


Kako se vidi na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama dobila je počasno mjesto u prvom redu, odmah pokraj Olene Zelenske, supruge ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.


Fotografije je objavila Zelenska, a skup se zove “Ujedinjeni za pravdu: Buča”.
“Zajedno s pravnicima i stručnjacima razgovarali smo o glavnoj temi: neminovnosti kažnjavanja zločinaca”, objavila je Olena Zelenska.


 U glavnom gradu Ukrajine je i premijer Andrej Plenković, koji je doputovao jutros zajedno s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom.


Hrvatski premijer sudjeluje na sastanku na vrhu “Buča – odgovornost Rusije za zločine u Ukrajini”, organiziranom u povodu godišnjice oslobođenja Buče, koja je postala simbol ruskih zločina.


Na samitu uz Plenkovića sudjeluju moldovska predsjednica Maia Sandu, slovački premijer Eduard Heger i slovenski premijer Robert Golob.


Plenković je po dolasku razgovarao s ukrajinskim kolegom Denisom Šmihalom, a susreo se i s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.