Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

BRIGADE AL-QASSAM

Hamasovo oružano krilo tvrdi da je Izrael ubio nekoliko talaca

Autor: Hina

08.06.2024. 22:00
Hamasovo oružano krilo tvrdi da je Izrael ubio nekoliko talaca

Foto: ReutersBrigade al-Qassam, Hamasovo oružano krilo, priopćile su u subotu da su neki taoci ubijeni u izraelskoj operaciji oslobađanja talaca u izbjegličkom kampu al-Nuseirat i obližnjim područjima u središnjoj Gazi.


Izrael je, “počinivši užasne pokolje, uspio osloboditi neke svoje taoce, ali je ubio neke druge tijekom operacije”, rekao je glasnogovornik Brigade al-Qassama, Abu Ubaida, u izjavi na svom Telegram kanalu.


Izraelske snage spasile su četiri taoca koje je Hamas držao od listopada u raciji u Gazi u subotu, dok je više od 200 Palestinaca ubijeno u zračnim napadima na istom području, prema dužnosnicima Hamasa, u jednom od najkrvavijih izraelskih napada u ratu.
Nije odmah bilo jasno jesu li spašavanje talaca i izraelski zračni napad bili dio iste operacije, ali oboje su se dogodili u al-Nuseiratu u Gazi, gusto naseljenom području koje je  često poprište  sukoba u osmomjesečnom ratu između Izraela i Hamasa, vladajuće islamističke skupine palestinskog teritorija.


Subotnja “operacija predstavljat će veliku opasnost za neprijateljske taoce i negativno će utjecati na njihove uvjete i živote”, dodao je Abu Ubaida.