Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

jane castor

Gradonačelnica Tampe umjesto jastoga iz mora izvukla kokain

Autor: Hina (H)

09.08.2023. 14:43
Gradonačelnica Tampe umjesto jastoga iz mora izvukla kokain

Foto: iStockGradonačelnica floridskoga grada Tampe, Jane Castor s obitelji je nedaleko od obale lovila jastoge i ribe kad je izvukla neočekivan ulov: paket veličine mikrovalne pećnice u kojemu je bilo 70 kilograma kokaina vrijednog 1,1 milijun dolara. Obitelj je zaplovila prema luci kad je Janein brat uočio neobičan paket.


Približili su se nadajući se dobrom ribolovu. Iskusni ribiči znaju da se manje ribe okupljaju ispod sličnih predmeta koji plutaju morem jer im čine sjenu.


“Što smo se više približavali, postajalo mi je jasno da je riječ o bali kokaina”, rekla je gradonačelnica novinarima.
Jane Castor je osam godina radila kao službenica u odjelu za narkotike policijske postaje u Tampi, a šest godina je bila šefica odjela, pa je odmah znala o čemu je riječ.


Paket je bio umotan u pohabanu plastiku. Unutra je bilo dvadesetak čvrsto zamotanih cigli, ukrašenih plavim i ljubičastim leptirićima.


Pošto je izvukla balu na svoj brod, o ‘ulovu’ je obavijestila ured šerifa okruga Monroe. Uskoro su stigli agenti američke granične ophodnje da bi preuzeli zalihu. Potvrdili su da je riječ o kokainu i procijenili ga na 1,1 milijun dolara.