Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

RON DESANTIS

Čovjek od kojeg strahuje Trump službeno će ući u utrku za predsjednika SAD-a

Autor: Hina

18.05.2023. 08:45
Čovjek od kojeg strahuje Trump službeno će ući u utrku za predsjednika SAD-a

Foto: ReutersRepublikanski guverner Floride Ron DeSantis (44) idućeg će tjedna službeno ući u utrku za predsjednika SAD-a 2024., izvijestio je Wall Street Journal pozivajući se na izvore. DeSantis će vjerojatno podnijeti dokumentaciju kojom će objaviti svoju kandidaturu 25. svibnja kako bi se poklopio sa sastankom donatora u Miamiju.


U pozivnici za događaj 25. svibnja navedeno je kako će donatori biti stavljeni na “rad”, što je očita aluzija na prikupljanje novca za DeSantisa, prema izvoru upoznatom s događajem.


DeSantis je možda najsnažnija prijetnja Trumpovim naporima da po treći put osvoji republikansku nominaciju za izbore 2024. Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je on među republikancima u najboljoj poziciji za duel s bivšim predsjednikom Trumpom koji je već objavio svoju kandidaturu.
Trump je posljednjih tjedana pojačao svoje političke napade na guvernera Floride i održava uvjerljivo vodstvo na republikanskim predizborima 2024., prema nedavnoj anketi Reutersa/Ipsosa.


DeSantis je studirao na elitnim sveučilištima Yaleu i Harvardu. Uz to bio je u američkoj mornarici i sudjelovao u vojnoj intervenciji u Iraku.


Nakon aktivne službe, DeSantis je radio kao savezni tužitelj, a u Kongres SAD-a prvi put ulazi 2012. godine, kao predstavnik SAD-a za šesti okrug Floride. Prvi put Guverner Floride postaje 2018. godine, a ponovo je izabran u studenom prošle godine.