Petak, 22. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

AMERIČKI DRŽAVNI TAJNIK

Blinken: Ne vidimo dokaze zainteresiranosti Rusije za okončanje agresije na Ukrajinu

Autor: Hina

22.10.2022. 11:25
Blinken: Ne vidimo dokaze zainteresiranosti Rusije za okončanje agresije na Ukrajinu

Foto: Reuters

SAD će razmotriti sva sredstva za unaprjeđenje diplomacije s Rusijom ako primijete otvaranje, ali Moskva trenutno ne pokazuje znake spremnosti da se uključi u značajne razgovore, rekao je u petak američki državni tajnik Antony Blinken.
“Svi ukazuje na to da se predsjednik Putin nije voljan uključiti u smislenu diplomaciju, već nastavlja gurati u suprotnom smjeru”, rekao je Blinken na konferenciji za novinare sa svojom francuskom kolegicom Catherine Colonna.


Unapređenje diplomacije


“Razrimatramo i razmotrit ćemo sva sredstva za unapređenje diplomacije ako vidimo mogućnost da je unaprijedimo na bilo koji način, naravno da ćemo to uvijek gledati”, rekao je Blinken, ali i dodao da Moskva umjesto toga “udvostručuje i utrostručuje” svoju agresiju.


Rusija je ovog tjedna pojačala svoje napade raketama i bespilotnim letjelicama na ukrajinsku energetsku i vodovodnu infrastrukturu.


Ranije ovog mjeseca, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u intervjuu da je Rusija voljna surađivati ​​sa SAD-om ili Turskom o načinima okončanja rata, koji je sada u osmom mjesecu, ali još nije dobila nikakav ozbiljan prijedlog za pregovore.