Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

vojni simboli

Blagdanska sezona u Moskvi sa simbolima sukoba

Autor: Hina

26.12.2022. 17:48
Blagdanska sezona u Moskvi sa simbolima sukoba

Foto: ReutersPred vratima moskovskog parka Gorkog osvanula su tri latinična slova Z, V i O – vojni simboli koji se koriste za promicanje sukoba u Ukrajini.


U blizini su postavljeni tradicionalni svečani ukrasi i golema ukrasna kuglica dok roditelji i djeca odlaze u park na klizanje ili u kafiće.


“Specijalna vojna operacija”, kako Kremlj opisuje rat u Ukrajini, počela je prevladavati nad tipičnim blagdanskim ukrasima u prijestolnici Rusije.
Nova godina je najpopularniji praznik u Rusiji, a pravoslavni vjernici slave još Božić 7. siječnja. U parku se nalazi paviljon sa studijem u kojemu se mogu snimiti novogodišnje i božićne video poruke za postrojbe.


“Iz Moskve sam. Želimo da se naši vojnici što prije vrate”, rekla je jedna djevojka.


Blizu prometne moskovske ulice Tverskaje, djeca su pod nadzorom odraslih ukrašavala kartonske kutije kuglicama i slikama božićnih drvca u kojima će se slati poruke i pisma vojnicima.


Na Crvenom trgu postavljen je paviljon za darivanje humanitarne pomoći vojnicima. Dok je svirala vesela glazba iz sovjetskog doba, starija gospođa pisala je poruku podrške ruskim snagama.