Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Uznemirujuća snimka

Bivši indijski zastupnik i njegov brat ubijeni usred televizijskog prijenosa

Autor: Hina

16.04.2023. 11:12
Bivši indijski zastupnik i njegov brat ubijeni usred televizijskog prijenosa

Foto: ReutersBivši zastupnik u indijskom parlamentu, osuđen za otmicu, ubijen je iz vatrenog oružja zajedno s bratom dok ih je policija vodila s liječničkog pregleda, a televizije prenosile sprovođenje uživo. Dramatična snimka ubijenih muškaraca podijeljena je putem televizijskih kanala i društvenih medija.


Na snimkama se vidi kako je naoružani muškarac preko ramena policajca uperio pištolj u glavu bivšeg zastupnika Atiqa Ahmeda, čiji je turban odletio s glave nakon pucnja.


Njegov brat Ashraf Ahmed je također pogođen i dvije žrtve umrle su u roku od nekoliko minuta. Policija je brzo uhitila trojicu muškaraca osumnjičenih za ubojstvo. Mediji izvješćuju da su se napadači predstavljali kao novinari.
Jedan se predao odmah nakon pucnjave, dok su policajci savladali drugu dvojicu osumnjičenika. Bili su među gomilom koja se okupila dok su dvojica braće, navodno glavni u lokalnoj zločinačkoj organizaciji, dovedena s lisicama na rukama iz bolnice u gradu Prayagraju u sjevernoj državi Uttar Pradesh u subotu navečer.Nakon što su izvršili ubojstvo, osumnjičeni napadači su uzvikivali hinduističke vjerske poruke. U napadu je ranjen jedan policajac Strahujući od mogućih nasilnih nemira nakon ubojstava, vlada Uttar Pradesha zabranila je okupljanja više od četiri osobe u cijeloj državi.


“Državna vlast uvela je restriktivne mjere nakon ubojstava Atiqa Ahmeda i Ashrafa Ahmeda koji su bili članovi velike mafije umiješane u otimanje zemlje i u slučajeve ubojstava”, rekao je visoki policijski dužnosnik.


Prošli tjedan policija je ubila sina Atiqa Ahmeda u gradu Jhansi. Bio je tražen u vezi sa slučajem ubojstva koji se istraživao u sklopu šire akcije slamanja ‘zemljišne’ mafije koja djeluje u Uttar Pradeshu.


Prije nego što je izgubio izbore 2014., Ahmed je bio zastupnik u Samajwadi, a kasnije regionalnoj stranci Apna Dal.