Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

talijanska vlada

Berlusconi spriječen ozbiljnom nesrećom

Autor: Hina

17.12.2022. 17:30
Berlusconi spriječen ozbiljnom nesrećom

Foto: ReutersBivši talijanski premijer Silvio Berlusconi neće sudjelovati u novoj vladi zbog ozbiljne nesreće, rekao je članovima svoje stranke Forza Italia u subotu.


“Vidjeli smo da nisam prihvatio institucionalnu ulogu u ovoj vladi, iako sam je zaslužio”, Berlusconi je rekao na sastanku stranke u Milanu.


Rekao je da je pao i da su liječnici rekli da je čudo što je još uvijek živ.
Berlusconi je rekao da je nastavio s kampanjom uoči izbora, unatoč tome što je bio u bolovima zbog nezgode. Liječnici su rekli da će se bol naposljetku smiriti.


“No sjedim li ili stojim, još uvijek razmišljam racionalno”, rekao je Berlusconi, a članovi stranke su zapljeskali.


Berlusconi je u protekla dva mjeseca tijekom javnih pojavljivanja bilo oslonjen na druge koji su stajali pored njega. Već je nekoliko puta bio hospitaliziran radi pregleda otkad se zarazio covidom-19 u rujnu 2020. godine.


Berlusconi se vratio u Senat otkad je konzervativna stranka Forza Italia postala dio nove talijanske vladajuće koalicije od rujanskih izbora.


Nema mjesto u novoj ultra desničarskoj vladi, a mediji su spekulirali o tome da bi mogao dobiti mjesto predsjednika Senata.


Mjesto, koje je drugo po važnosti nakon mjesta šefa države, otišlo je međutim ultra desnom Ignaziju La Russi, koji je član radikalne ultra desne stranke Braća Italije nove talijanske premijerke Georgije Meloni.