Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SINGAPORE AIRLINES

Avion na letu London-Singapur upao u zračni džep, putnik poginuo. Objavljene slike iz zrakoplova

Autor: Portal ZL

21.05.2024. 18:08
Avion na letu London-Singapur upao u zračni džep, putnik poginuo. Objavljene slike iz zrakoplova

Foto: Reuters/TwitterZrakoplov Singapore Airlinesa koji je u utorak prisilno sletio u Bangkok, tijekom leta je upao u takozvani ‘zračni džep’ u tajlandskome zračnom prostoru prije nego što je naišao na snažne turbulencije, pri čemu je poginuo 73-godišnji muškarac, a sedam je osoba teže ozlijeđeno, rekao je dužnosnik zračne luke.


Putnik imao srčani udar


Vlasti u Bangkoku kažu da je smrtno stradali putnik vjerojatno imao srčani udar dok je zrakoplov, prema alatu za praćenje letova Flightradar24, naglo padao s visine od oko 11. 800 metara na 9.950 metara iznad Andamanskog mora na zapadnoj obali Burme.


Podaci praćenja leta pokazuju da je letjelica pala više od 1800 metara u samo pet minuta. Sedam osoba je teško ozlijeđeno.Zrakoplov Boeing 777-300ER, koji je jučer poletio iz londonske zračne luke Heathrow nešto poslije 22 sata, naišao je na ‘snažne turbulencije’ nakon 11 sati leta, koji je trebao trajati 13 sati.


Hospitalizirano 18 osoba


Generalni direktor zračne luke Suvarnabhumi, Kittipong Kittikachorn na konferenciji za novinare je rekao da je 73-godišnji putnik, britanski državljanin, vjerojatno umro od posljedica srčanog udara, dok je sedam teško ozlijeđenih osoba zadobilo ozljede glave.


Dodao je da je hospitaliziran i jedan član posade. Ukupno osamnaest osoba je hospitalizirano, a 12 ih se liječi u bolnicama, priopćio je Singapore Airlines.Zrakoplov je upao u zračni džep dok je kabinsko osoblje posluživalo doručak, a potom je naišao na turbulencije, zbog čega su piloti zatražili hitno slijetanje, rekao je Kittikachorn.


Udarali glavom o kabinski dio za prtljagu


Kazao je da je većina ozlijeđenih udarila glavom o kabinski dio za prtljagu koji se nalazi iznad, pri čemu su dobili teže ozljede glave. Kittikachorn je istaknuo da je većina putnika s kojima je razgovarao bila vezana sigurnosnim pojasom.


Kittikachorn je rekao i da su neki putnici s lakšim ozljedama već napustili bolnicu. Zrakoplovna tvrtka Singapore Airlines izrazila je najdublju sućut obitelji preminulog putnika.


“Singapore Airlines izražava najdublju sućut obitelji preminulog. Duboko se ispričavamo zbog traumatičnog iskustva koje su naši putnici i članovi posade pretrpjeli na ovom letu”, priopćio je zrakoplovni prijevoznik, dodavši da surađuje s tajlandskim vlastima na pružanju sve potrebne pomoći.