Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Drama na cesti

Automobilom se zaletio u pješake u Kini, iz vozila bacao novac; poginulo najmanje petero ljudi

Autor: Portal Novi list

12.01.2023. 15:42
Automobilom se zaletio u pješake u Kini, iz vozila bacao novac; poginulo najmanje petero ljudi

Foto: ReutersNajmanje pet osoba je poginulo, a 13 ih je ozlijeđeno kada se muškarac automobilom zaletio među pješake na raskrižju u južnom kineskom gradu Guangzhou u srijedu navečer, objavili su državni mediji, javlja CNN.


Čini se da se na snimkama koje kruže društvenim mrežama vidi kako se vozilo, crni terenac, zalijeće na pješake na raskrižju u prometnoj komercijalnoj četvrti grada s 19 milijuna stanovnika. Na drugoj snimci, koja kruži internetom i na koju se pozivaju državni mediji, vidi se kako vozač baca hrpu novca iz svog vozila nakon što je stao uz cestu.Lokalne vlasti priopćile su da je policija “obuzdala” vozača, 22-godišnjaka iz provincije Guangdong, te da je u tijeku daljnja istraga.


Incident se dogodio u 17.25 sati, kada su se na cesti mogli vidjeti brojni skuteri, automobili i pješaci. Policija i medicinsko osoblje odmah su upućeni na mjesto tragedije, priopćile su lokalne vlasti, koje su također potvrdile broj žrtava. Očevidac citiran u izvješću državne Kineske novinske službe rekao je da je vozilo pregazilo pješake i nakon toga se nije zaustavilo.