Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

2 C°

PETER RATATICS

Šef Uprave Ine: “Riječka rafinerija radit će još desetljećima. Pa ulažemo 4 milijarde kuna u nju”

Autor:

02.11.2022. 19:23
Šef Uprave Ine: “Riječka rafinerija radit će još desetljećima. Pa ulažemo 4 milijarde kuna u nju”

Foto: Vedran Karuza, Ina



Peter Ratatics, predsjednik Uprave Ine, u srijedu je dao izjavu za medije, a govorio je o modernizaciji riječke rafinerije, javlja N1


“U normalnom periodu za održavanje treba mjesec i pol, ali ne govorimo samo o običnom održavanju nego upravljamo i najvećim ulaganjem u povijesti riječke rafinerije, to je ulaganje od 4 milijarde kune, ovo je ozbiljan ulagački projekt”, izjavio je.


Kaže da su se za ovo pripremali dugo i da je ovo najkraći rok da se to obavi. Objasnio je i kako će se tijekom tog razdoblja nabavljati proizvodi.




Većina proizvoda koje ćemo tada kupovati dolazit će sa Sredozemnog mora, već smo kontaktirali 14 plovila koji će isporučivati proizvode na obalu Hrvatske. Dakle, nećemo tada uvoziti iz Mađarske, a ako i budemo, na to će otpadati maleni dio”, kazao je Ratatics.


Riječani i političari iz Rijeke plaše se da će riječka rafinerija postati sljedeća sisačka rafinerija, odnosno da će doći do zatvaranja.


“Ja sam poslovni čovjek, predstavljam dioničarsku tvrtku i bilo bi mi vrlo teško objasniti da će pri ulaganju od 4 milijarde kuna onda zatvoriti rafineriju. Ne vidim poslovni rezon iza toga. Ova će rafinerija biti još desetljećima nakon toga u funkciji”, prenosi njegove riječi N1.