Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

PRIPREME ZA IZBORE

Sandra Benčić je kandidat stranke Možemo za premijerku: ‘Ni jedna Vlada nije stvorila ovu zemlju zemljom za ljude’

Autor: Portal ZL

16.09.2023. 10:38
Sandra Benčić je kandidat stranke Možemo za premijerku: ‘Ni jedna Vlada nije stvorila ovu zemlju zemljom za ljude’

Foto: Davor Kovačević/NLStranka Možemo sazvala je u subotu konferenciju za novinare gdje će vodstvo, nastavno na netom izglasanu odluku Vijeća, predstaviti premijerskog kandidata stranke, javljaTelevizija N1. Na početku konferencije se obratio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je otkrio da će to biti Sandra Benčić.


“Nakon kraće rasprave 50 članova vijeća je jednoglasno odlučilo da to bude Sandra Benčić koja je sa mnom dobila mandat da vodi stranku”, rekao je Tomašević.


“Prije šest mjeseci je dobila najviše glasova da bude jedan od koordinatora i ova odluka je logična. Sandra ne samo da je najbolja kandidatkinja stranke Možemo nego smatramo da je najbolja kandidatkinja za premijerku uopće. Ja sam osobno kao jedan od koordinatora rekao da se na namjeravam kandidirat za premijera jer sam gradonačelnik Zagreba i namjeravam se kandidirati i za drugi mandat”, dodao je.
Sandra Benčić je zahvalila stranačkim kolegama na podršci. “Svi znamo koliko su ove utakmice teške i malo tko bi se odlučio na to da nema ovako veliku podršku”, rekla je.


Objavila i što će biti okosnica njezinog programa. “Vjerujemo da Hrvatska može bolje. Zemlja je imala svojih uspjeha, obnovljena je nakon rata, ušla je u NATO, EU i Schengen, no ni jedna Vlada nije stvorila ovu zemlju zemljom za ljude. Nije osigurala kvalitetan život i nismo stvorili institucije da budu po mjeri građana. Stranka koja je najdulja na vlasti, HDZ, uspjela je uništiti povjerenje. Ni jedna zemlja ni društvo bez povjerenje ne može uspješno surađivati, i želimo vratiti povjerenje”, dodala je.


“U ovih 30 godina zemlja je postala zarobljenik jedne stranke koja doživljava ovu zemlju, ljude i resurse kao svoj feud i to moramo zaustaviti jer vrijeme curi i stvar će postati nepopravljiva. Život bez stranačke iskaznice je život bez perspektive. Posljedice su odlazak ogromnog broja mladih iz zemlje”, smatra Benčić.


Tvrdi da Hrvatska može i mora biti uspješna u zelenoj tranziciji, ali da prvo treba krenuti od obrazovanja. “Moramo provesti i reformu zdravstvenog sustava i domove zdravlja približiti ideji Andrije Štrampara – zdravlje za sve”, dodala je.


Pozvala je na kraju građane da zajedno stvore bolje društvo i bolju zemlju za sve.