Petak, 22. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

ROMAN MOROVIĆ Radovi idu dalje i vjerujemo u ostanak u Drugoj HNL

08.06.2019. 12:52
ROMAN MOROVIĆ Radovi idu  dalje i  vjerujemo u  ostanak u  Drugoj HNL


Na stadionu Stanovi jučer su dovršeni radovi na konstrukcijama za kamere na zapadnoj strani igrališta, čime je Nogometni klub Zadar stvorio sve uvjete za televizijske prijenose utakmica za svog stadiona. Nakon što su godinama unatrag u tu svrhu služile neugledne pa i opasne  skele, napokon je pronađeno pravo rješenje, koje će TV djelatnicima  omogućiti odlične uvjete za kvalitetan i siguran rad. O završetku radova  NK Zadar je, kako smo već i navikli, izvijestio putem svojih društvenih  mreža.
– Kako inače volim reći, ovo je samo još jedan naizgled mali, ali za nas  veliki korak u svemu onome što radimo u posljednje dvije i pol godine.  Kroz cijelu prošlu sezonu postojao je velik interes ljudi s Hrvatske nogometne televizije da prenose utakmice sa Stanova, ali nažalost nismo  imali adekvatne uvjete. Sada to imamo i veselimo se budućim tv prijenosima s našeg stadiona – kazao je Roman Morović, voditelj odnosa s javnošću NK Zadra.


Natkrivanje tribine
Mnogo toga se napravilo u klubu u posljednjih par godina i stalno  se radi nešto novo. Trenutačno su posebno aktualni radovi na igralištu  Bagat, ali i najavljeno natkrivanje dijela istočne tribine, što bi bio  doista povijesni pothvat.
– Što se Bagata tiče, uređene su svlačionice, obnovljen travnjak i stigli  su novi golovi, umjesto prastarih željeznih, koji su definitivno predugo  tamo stajali i predstavljali opasnost za sve. Baš kao i betonske klupe, koje  su uklonjene nakon više od 40 godina i ovih dana očekujemo montažu  novih. Sljedeći korak bit će zamjena kompletne ograde oko igrališta, koja  je već odavno dotrajala i također predstavlja opasnost, a nadamo se i da  ćemo uskoro betonski dio između svlačionica i igrališta uspjeti pokriti  umjetnom travom i tako dobiti dodatan prostor za rad. Time bi naša  škola nogometa, koja je toliko dala Zadru i Hrvatskoj, a siguran sam da  će dati još mnogo toga, napokon dobila pristojne uvjete za rad.
Ono što sve navijače Zadra najviše zanima jest kada na Stanovima  mogu očekivati "krov nad glavom", o čemu se posljednjih dana dosta  priča?
– Ta priča je definitivno pokrenuta. Napravili smo idejni plan za natkrivanje oko 400 mjesta na istočnoj tribini i mislim da smo pronašli najadekvatnije, najjednostavnije, a u konačnici i najjeftinije rješenje za to.  Drago mi je da se u tu priču uključio i Grad Zadar te prepoznao važnost  tog projekta, jer ljubitelji nogometa u našem gradu, a ima ih puno, definitivno zaslužuju bolje uvjete od trenutačnih. Ponavljam, nije riječ o nekim glomaznim zahvatima na stadionu, a sigurno bismo dobili jako puno. Na kraju krajeva, i uvjete za igranje u Drugoj HNL. O rokovima mi je  sada teško govoriti, ali ako mislimo igrati Drugu HNL sljedeće sezone, a  mi još uvijek u to čvrsto vjerujemo, onda bi radovi morali biti završeni  prije početka sezone – ističe Morović.


Licenca za Drugu HNL
NK Zadar podnio je početkom ovog tjedna Vijeću sportske arbitraže  Hrvatskog olimpijskog odbora zahtjev za izvanredno preispitivanje  odluke Žalbenog tijela za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza,  koje je klubu odbilo licencu za Drugu HNL. U kojoj je fazi taj postupak?
– U suradnji s našim odvjetnikom Davorom Radićem poduzeli smo  sve pravne korake da dokažemo da Nogometni klub Zadar ima uvjete i  zaslužuje igrati Drugu HNL sljedeće sezone, što je naša momčad i izborila igrama i rezultatima na zelenom travnjaku. Čvrsto vjerujemo da  ćemo to pred Vijećem sportske arbitraže HOO-a i dokazati, jer bila bi velika nepravda da se sada, nakon toliko uloženog truda da se klub stabilizira, postavi na zdrave temelje i okrene u pozitivnom smjeru, odjednom  vrati unatrag zbog nekakvih birokratskih razloga. Predali smo svu potrebnu dokumentaciju i nadamo se pozitivnom ishodu.
Kada se može očekivati odluka?
– S obzirom da je prvo kolo Druge HNL zakazano za 17. kolovoza, a  sastav lige bi se trebao znati najmanje mjesec dana ranije, jasno je da bi  se ova situacija trebala rasplesti čim prije – zaključio je voditelj odnosa s  javnošću NK Zadra.